
Kurs cukierniczy III stopnia 64h
Jeśli jesteś osobą pracującą w cukiernictwie, marzysz o zdobyciu awansu zawodowego, albo po prostu oczami wyobraźni widzisz siebie, jako właściciela świetnie prosperującej pracowni tortowej czy też pachnącej świeżymi pączkami cukierni, to w takim razie przyjdź koniecznie na zajęcia organizowane przez Let’s GoCook.pl Podczas kursu III stopnia zapoznamy się z metodami prowadzenia cukierni oraz pokażemy, jak stać się prawdziwym kierownikiem, efektywnie zarządzającym pracownią cukierniczą.
Największy nacisk kładziemy jednak na praktyczne szlifowanie umiejętności, ponad 90% zajęć prowadzonych w Let’s GoCook.pl to warsztaty. Dlatego też, będziemy piekli oraz dekorowali ciasta, mieszali czekoladowe ganasze i karmelowe syropy, a nawet pokusimy się o zrobienie domowej masy cukrowej. Nie zabraknie także praktycznych wskazówek, jak stworzyć idealny tort w stylu angielskim, który może stać się królewskim ukoronowaniem wspólnych przyjęć i spotkań rodzinnych.
Każdy uczestnik kursu znajdzie tu coś dla siebie: spragnieni klasyki odnajdą tradycyjne receptury, miłośnicy nowoczesnych form, smaki zachwycające swą fantazją. A na koniec zajęć: wspólna degustacja przygotowanych deserów.
W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?
Po ukończeniu kursu cukierniczego możesz pracować jako cukiernik lub asystent cukiernika. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej (np. przez założenie własnej działalności). Sprawdź oferty pracy dla cukiernika w wyszukiwarce GoWork.pl -> oferty pracy hiperłącze http://www.gowork.pl/praca/cukiernik;st
Wymagania wstępne
zaświadczenie o stanie zdrowia od lekarza medycyny pracy, bądź aktualna książeczka SANEPID
Certyfikaty
Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje ZAŚWIADCZENIE wydawane na podstawie: § 18 ust.2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 18.08.2017 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz 1632)
Organizacja zajęć
Kurs cukierniczy I i II stopnia trwa 90h dydaktycznych (45 min.) i proponowany jest w 3 trybach:
weekendowym (zaocznym) – 6 zjazdów (11 dni), gdzie zajęcia odbywają się co tydzień w soboty i w niedziele. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane w cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.
dziennym – 11 dni roboczych, gdzie zajęcia odbywają się codziennie. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane w cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.
wieczorowym- 11 dni roboczych, gdzie zajęcia odbywają się codziennie. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane w cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.
Materiały szkoleniowe
Oferujemy Państwu możliwość wyboru wersji standard lub wersji rozszerzonej-z tabletem.
Materiały tradycyjne – cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.
Materiały rozszerzone z tabletem- opcja płatna dodatkowo 350 zł. Cena zawiera 7- calowy tablet Lark Free Me x4. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.4. Posiada między innymi: wydajny 4-rdzeniowy procesor który zapewnia optymalną płynność działania nawet podczas używania wielu aplikacji jednocześnie, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO/e-BOOK. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.
Vouchery na szkolenie
Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może inspirację do zmiany?
Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby. Sprawdź zakładkę vouchery. http://gocook.pl/voucher-2/
Jak się zapisać
- W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i miasto i kliknij „Zapisz się”
- Po uzupełnieniu formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
- Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
- Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
- Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
- Wpłata zaliczki w wysokości min. 100 zł w wersji standard lub 250 zł dla wersji rozszerzonej (lub całości kwoty) na podany w umowie w ciągu 48 h od daty rejestracji. Indywidualny numer konta znajduje się na umowie zgłoszenie.
- Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
- Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
- W ciągu 2 dni roboczych od rejestracji koordynator szkolenia skontaktuje się z Państwem telefonicznie bądź mailowo i poinformuje o wszelkich szczegółach szkolenia.
Program kursu
KURS CUKIERNICZY III STOPNIA
- Kierownik cukierni
- umiejętna komunikacja w zespole
- sposoby rozwiązywania konfliktów
- delegowanie zadań, jako podstawa do osiągania zamierzonych celów
- skuteczne sposoby przekazywania wiedzy innym
- umiejętność działania pod presją czasu
- sposoby radzenia sobie ze stresem – jak działać, aby zespół nie popadł w panikę w sytuacjach kryzysowych
- zdolność skutecznej współpracy z innymi działami lokalu, dostawcami, klientami
- analiza rynku konkurencji
- chłodna kalkulacja
- Praca z czekoladą- tajniki i techniki pracy z czekoladą
- tajniki i techniki pracy z czekoladą
- polewy i ozdoby czekoladowe (dekorowanie)
- praliny, trufle i czekoladki
- temperowania czekolady i jej przygotowanie
- zastosowanie czekolady plastycznej
- ganasz czekoladowy, projektowanie nadzień
- formy i korpusy czekoladowe, kuwertura
- Praca z karmelem- tajniki i techniki pracy z karmelem
- zastosowanie karmelu– omówienie
- techniki pracy z karmelem
- gotowanie karmelu
- polewy i elementy dekoracyjne z karmelu (dekorowanie)
- Torty w różnych odsłonach
- przekładane lekkimi kremami
- na bazie ciast biszkoptowych
- piętrowe
- skomponowane z wybornych musów
- według inwencji twórczej lektora np. bezowy
- Dekorowanie tortów
- lukrem plastycznym i różnymi rodzajami mas plastycznych
- z użyciem barwników spożywczych
- masą cukrową i marcepanową
- użycie dekoracji żelowych
Ilość miejsc ograniczona.
Zapisy z GoCook.pl
kurs Cukierniczy III stopnia 64 h - kurs dzienny
Miejsce | Termin | Wersja standardowa | Wersja z tabletem |
---|---|---|---|
Warszawa | od 2021-03-22 do 2021-04-16 | Cena: 1999 Zapisz się | Cena: 2349 Zapisz się |