Kurs cukierniczy III stopnia 64h 

Jeśli jesteś osobą pracującą w cukiernictwie, marzysz o zdobyciu awansu zawodowego, albo po prostu oczami wyobraźni widzisz siebie, jako właściciela świetnie prosperującej pracowni tortowej czy też pachnącej świeżymi pączkami cukierni, to w takim razie przyjdź koniecznie na zajęcia organizowane przez Let’s GoCook.pl Podczas kursu III stopnia zapoznamy się z metodami prowadzenia cukierni oraz pokażemy, jak stać się prawdziwym kierownikiem, efektywnie zarządzającym  pracownią cukierniczą.

Największy nacisk kładziemy jednak na praktyczne szlifowanie umiejętności, ponad 90% zajęć prowadzonych w Let’s GoCook.pl to warsztaty. Dlatego też, będziemy piekli oraz dekorowali ciasta, mieszali czekoladowe ganasze i karmelowe syropy, a nawet pokusimy się o zrobienie domowej masy cukrowej. Nie zabraknie także praktycznych wskazówek, jak stworzyć idealny tort w stylu angielskim, który może stać się  królewskim ukoronowaniem wspólnych przyjęć i spotkań rodzinnych.

Każdy uczestnik kursu znajdzie tu coś dla siebie: spragnieni klasyki odnajdą tradycyjne receptury, miłośnicy nowoczesnych form, smaki zachwycające swą fantazją. A na koniec zajęć: wspólna degustacja przygotowanych deserów.

W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu kursu cukierniczego możesz pracować jako cukiernik lub asystent cukiernika. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej (np. przez założenie własnej działalności). Sprawdź oferty pracy dla cukiernika w wyszukiwarce GoWork.pl -> oferty pracy hiperłącze  http://www.gowork.pl/praca/cukiernik;st

Wymagania wstępne

zaświadczenie o stanie zdrowia od lekarza medycyny pracy, bądź aktualna książeczka SANEPID

Certyfikaty

Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje zaświadczenie wydane na podstawie Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2014 r. poz. 622)

Organizacja zajęć

Kurs cukierniczy I i II stopnia trwa 90h dydaktycznych (45 min.) i proponowany jest w 3 trybach:

weekendowym (zaocznym) – 6 zjazdów (11 dni), gdzie zajęcia odbywają się co tydzień w soboty i w niedziele. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane w cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.

dziennym – 11 dni roboczych, gdzie zajęcia odbywają się codziennie. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane w cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.

wieczorowym- 11 dni roboczych, gdzie zajęcia odbywają się codziennie. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane w cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.

Materiały szkoleniowe

Oferujemy Państwu możliwość wyboru wersji standard lub wersji rozszerzonej-z tabletem.

Materiały tradycyjne – cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Materiały rozszerzone z tabletem- opcja płatna dodatkowo 350 zł. Cena zawiera 7- calowy tablet  Lark Free Me x4. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.4. Posiada między innymi: wydajny 4-rdzeniowy procesor który zapewnia optymalną płynność działania nawet podczas używania wielu aplikacji jednocześnie, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO/e-BOOK. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.

Vouchery na szkolenie

 

Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może inspirację do zmiany?

Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby. Sprawdź zakładkę vouchery.  http://gocook.pl/voucher-2/

Jak się zapisać
  1. W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i miasto i kliknij „Zapisz się”
  2. Po uzupełnieniu  formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki w wysokości min. 100 zł w wersji standard lub 250 zł dla wersji rozszerzonej (lub całości kwoty) na podany w umowie w ciągu 48 h od daty rejestracji. Indywidualny numer konta znajduje się na umowie zgłoszenie.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. W ciągu 2 dni roboczych od rejestracji koordynator szkolenia skontaktuje się z Państwem telefonicznie bądź mailowo i poinformuje o wszelkich szczegółach szkolenia.

Program kursu

KURS CUKIERNICZY III STOPNIA
  1. Kierownik cukierni
  • umiejętna komunikacja w zespole
  • sposoby rozwiązywania konfliktów
  • delegowanie zadań, jako podstawa do osiągania zamierzonych celów
  • skuteczne sposoby przekazywania wiedzy innym
  • umiejętność działania pod presją czasu
  • sposoby radzenia sobie ze stresem – jak działać, aby zespół nie popadł w panikę w sytuacjach kryzysowych
  • zdolność skutecznej współpracy z innymi działami lokalu, dostawcami, klientami
  • analiza rynku konkurencji
  • chłodna kalkulacja
  1. Praca z czekoladą- tajniki i techniki pracy z czekoladą
  • tajniki i techniki pracy z czekoladą
  • polewy i ozdoby czekoladowe (dekorowanie)
  • praliny, trufle i czekoladki
  • temperowania czekolady i jej przygotowanie
  • zastosowanie czekolady plastycznej
  • ganasz czekoladowy, projektowanie nadzień
  • formy i korpusy czekoladowe, kuwertura
  1. Praca z karmelem- tajniki i techniki pracy z karmelem
  • zastosowanie karmelu– omówienie
  • techniki pracy z karmelem
  • gotowanie karmelu
  • polewy i elementy dekoracyjne z karmelu (dekorowanie)
  1. Torty w różnych odsłonach
  •  przekładane lekkimi kremami
  • na bazie ciast biszkoptowych
  • piętrowe
  • skomponowane z wybornych musów
  • według inwencji twórczej lektora np. bezowy
  1. Dekorowanie tortów
  • lukrem plastycznym i różnymi rodzajami mas plastycznych
  • z użyciem barwników spożywczych
  • masą cukrową i marcepanową
  • użycie dekoracji żelowych

Ilość miejsc ograniczona.

Zapisz się!

Zapisy z GoCook.pl

kurs Cukierniczy III stopnia 64 h - kurs dzienny

Miejsce Termin Wersja standardowa Wersja z tabletem
Warszawaod 2018-01-29 do 2018-02-04Cena: 1999 Zapisz sięCena: 2349 Zapisz się