Kurs Kucharski III stopnia – zostań mistrzem kuchni 64h

Let’s GoCook.pl ma zaszczyt zaprosić wszystkich Państwa do uczestnictwa w wyjątkowym projekcie, w którym dominować będzie fantazja i wyobraźnia. Chcąc stworzyć wymyślne dania musimy posiadać konkretne umiejętności, ale także ciekawość świata, wyczucie smaku oraz odwagę w łączeniu składników. Zdając sobie sprawę z tego, jak wielką rolę w naszym życiu odgrywa kuchnia zapraszamy wszystkich Państwa do uczestnictwa w  profesjonalnym kursie kucharskim III stopnia który będzie cudowną okazją do poznania nowych trendów w gastronomii, eksperymentowania z narzędziami i produktami oraz wcielenia w życie najbardziej wymyślnych pomysłów.

Wiemy doskonale, że miłością do gotowania trzeba się dzielić, dlatego też zapraszamy wszystkich Państwa do uczestnictwa w  zajęciach poświęconych tradycyjnym smakom kuchni polskiej oraz nowoczesnym odsłonom kuchni europejskiej. Na te kilka dni, pracownie Let’s GoCook.pl zamienią się w istne królestwo sztuki kulinarnej, w której dominować będą wysokiej jakości produkty oraz ciekawe receptury. Ogarnie nas prawdzie szaleństwo pieczenia, smażenia i duszenia. A wszystko po to, by było smacznie, zdrowo i kolorowo.

Dlatego też, jeżeli posiadasz doświadczenie w gastronomii, marzysz o zdobyciu awansu zawodowego, albo wręcz odwrotnie – chciałbyś otworzyć własną restaurację, to nie zwlekaj przyjdź na nasze zajęcia. Podczas 64h szkolenia kucharskiego III stopnia zdobędziesz nie tylko wiedzę teoretyczną, ale przede wszystkim konkretne umiejętności, które oczarują najbardziej wymagającego pracodawcę! Zawodu kucharza można nauczyć się tylko krojąc, siekając i łącząc smaki, dlatego też nasze szkolenie kulinarne to ponad 90% zajęć praktycznych. Sami Państwo widzicie, że kurs kucharski III stopnia to jedyna w swoim rodzaju okazja by zostać prawdziwym mistrzem kuchni!

W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu tego kursu kucharskiego III stopnia będziesz mógł objąć pracę na stanowisku szefa kuchni w lokalu gastronomicznym. Szkolenie to przyczyni się również do podniesienia zarówno Twoich kwalifikacji jak i kompetencji, zatem umożliwi również awans na szefa kuchni oraz pozwoli nabyć umiejętności managerskie niezbędne na tym stanowisku.

Wymagania wstępne

zaświadczenie o stanie zdrowia od lekarza medycyny pracy, bądź aktualna książeczka SANEPID

Certyfikaty

Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje ZAŚWIADCZENIE  wydawane na podstawie: § 18 ust.2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej  z dnia 18.08.2017 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz 1632)

Organizacja zajęć

Kurs kucharski III stopnia trwa 64h dydaktycznych (45 min.) i proponowany jest w 2 trybach:

weekendowym (zaocznym) od 3 do 4 weekendów w zależności od ustalonego harmonogramu szkolenia – zajęcia odbywają się co tydzień w soboty i w niedziele, w godzinach 8-14 lub 14-20.

wyjazdowy od poniedziałku do niedzieli – 7 dni – szkolenie wraz z zakwaterowaniem i wyżywieniem. Zajęcia codziennie nawet w sobotę i niedzielę.

 

Materiały szkoleniowe

Oferujemy Państwu możliwość wyboru wersji standard lub wersji rozszerzonej-z tabletem.

Materiały tradycyjne – cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Materiały rozszerzone z tabletem- opcja płatna dodatkowo 350 zł. Cena zawiera 7- calowy tablet  Lark Free Me x4. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.4. Posiada między innymi: wydajny 4-rdzeniowy procesor który zapewnia optymalną płynność działania nawet podczas używania wielu aplikacji jednocześnie, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO/e-BOOK. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.

Vouchery na szkolenie

 

Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może inspirację do zmiany?

Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby. Sprawdź zakładkę vouchery.  http://gocook.pl/voucher-2/

Jak się zapisać
  1. W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i miasto i kliknij „Zapisz się”
  2. Po uzupełnieniu  formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki w wysokości min. 100 zł w wersji standard lub 250 zł dla wersji rozszerzonej (lub całości kwoty) na podany w umowie w ciągu 48 h od daty rejestracji. Indywidualny numer konta znajduje się na umowie zgłoszenie.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. W ciągu 2 dni roboczych od rejestracji koordynator szkolenia skontaktuje się z Państwem telefonicznie bądź mailowo i poinformuje o wszelkich szczegółach szkolenia.

Program kursu

KURS KUCHARSKI III STOPNIA
  1. Szef kuchni jako manager:
      • umiejętne komunikowanie się w zespole, jako sposób unikania konfliktów
      • delegowanie zadań, jako podstawa do osiągania zamierzonych celów
      • skuteczne sposoby przekazywania wiedzy innym
      • umiejętność działania pod presją czasu oraz sposoby radzenia sobie ze stresem – jak działać, aby zespół nie popadł w panikę w sytuacjach kryzysowych
      • zdolność skutecznej współpracy z innymi działami lokalu, dostawcami, klientami
      • analiza rynku konkurencji
  2. Podróż po wybranych kuchniach świata, czyli analiza kanonów, które stanowią podstawę danych kręgów kulinarnych, co je kształtuje, jakie są nieodłączne składniki, jakie królują smaki i czego nie może zabraknąć w menu danego regionu. Tu w każdy kolejny dzień szkolenia uczestnicy będą poznawali tajniki kuchni poszczególnych regionów i rodzajów:
      • kuchnia polska
      • kuchnia francuska
      • kuchnia włoska
      • kuchnia molekularna
      • jeden z kręgów kulinarnych wybrany przez uczestników
  3. Jak ze smakiem eksperymentować smakiem:
      • umiejętne komponowanie potraw
      • tworzenie spójnego menu odpowiadającego charakterowi lokalu
      • zarządzanie jakością, czyli opracowanie, wdrażanie i kontrola standardów jakościowych warunkującą stałą jakość i bezpieczeństwo żywieniowe wytwarzanych produktów
  4. „Trudny klient”:
      • pojęcie „trudnego klienta”
      • sposoby postępowania z takim klientem – jak trafić w gusta najbardziej wybrednych
      • jak postąpić wobec reklamacji zarówno w stosunku do klienta, jak i współpracowników

Ilość miejsc ograniczona.

Zapisz się!

Zapisy z GoCook.pl

Kurs Kucharski III stopnia - zostań mistrzem kuchni - wyjazdowy 5 dni z wyżywieniem i zakwaterowaniem - kurs dzienny

Miejsce Termin Wersja standardowa Wersja z tabletem
Warszawaod 2018-05-14 do 2018-05-20Cena: 2899 Zapisz sięCena: 3249 Zapisz się