„Japońska uczta zmysłów”

EVENT Z KUCHNIĄ JAPOŃSKĄ

Kuchnia japońska kojarzona jest poza Japonią głównie z sushi. Jest ona jednakże o wiele bardziej bogata i różnorodna. Dominuje w niej filozofia prostoty i świeżości. W kuchni japońskiej dużą wagę przywiązuje się do estetyki podania. Dania japońskie są ucztą zarówno dla podniebienia jak i dla oczu.

Kuchnia ta jest uznawana za jedną z najzdrowszych na świecie, a ci, którzy stołują się zgodnie z jej zasadami na co dzień, cieszą się nienaganną sylwetką i zdrowiem.

PRZYKŁADOWE MENU

Przystawka:

Krewetki w tempurze

(Nadziane na patyk krewetki, otulone chrupiącym ciastem)

Zupa:

Zupa miso

(Zupa pełna smaku umami. Wielorakość dodatków sprawia, że zupa nie jest nudna czy przewidywalna)

Danie główne

Makaron ryżowy z kurczakiem, groszkiem cukrowym i prażynkami krewetkowymi.

(Różne struktury i faktury dania czynią je wyjątkowym)

Przystawka:

Sushi

(Nieodłączny element kuchni japońskiej. O sukcesie wykonania sushi decyduje poprawnie ugotowany ryż, jest to sztuka której nauczycie się Państwo na warsztatach)

Zupa:

Zupa na mleku kokosowym z krewetkami

(Pachnąca morzem, delikatnie słodkawa zupa pobudzi Państwa kubki smakowe, dodatek curry wzbogaci
nie tylko smak ale i kolor zupy)

Danie główne

Smażony łosoś

(Łosoś w czarnym sezamie, podany na makaronie ryżowym, przyrządzonym na ostro z grzybami mun.
Oraz tagliatelle z białej rzodkwi i marchewki)


Po tej wspaniałej uczcie, na dobre trawienie każdemu z Państwa z pewnością przyda się kieliszek sake – japońskiego napoju alkoholowego, wytwarzanego ze sfermentowanego ryżu. Zachęcamy również do zapoznania się z ofertą warsztatów barmańskich, które możemy zorganizować dla Państwa w połączeniu z Eventem kulinarnym.  Poniżej przykładowa karta drinków spośród której, wybrane przez państwa drinki wspólnie przygotujemy podczas trwania warsztatów.

Tequila Sunrise

Cuba Libre

Caipirinha

Grasshopper

Honey Hot Toddy

Margarita

Old Fashion

Tom Collins

Wódka sour

Whisky sour

200 m2

PRZESTRZENI DO DYSPOZYCJI

*

2

POZIOMY

70 m2

STUDIO KULINARNE

1600 m2

OGRODU

Chcesz wiedzieć więcej?

Napisz do Nas