„Francuski bankiet”
EVENT Z KUCHNIĄ FRANCUSKĄ
Elegancja, wysublimowanie, delikatność. To określenia doskonale opisują dania kuchni francuskiej.
Dania przemyślane i dopieszczone w najmniejszym detalu.
PRZYKŁADOWE MENU
KUCHNIA TRADYCYJNA
Przystawka:
Camembert
(Ciepły, rozpływający się w ustach, ciągnący się ser z sałatką z rzodkiewki i szczypiorku)
Zupa:
Zupa serowo-cebulowa
(Tradycyjna zupa, z białym winem które rewelacyjnie podkręci jej smak)
Danie główne
Kaczka
(Serwowana z sosem żurawinowym i ziemniaczkami. Różowa, soczysta oczaruje najdelikatniejsze nawet
podniebienie)
Deser
Creme brule
(Puszysty, rozpływający się w ustach krem dla prawdziwych łasuchów)
KUCHNIA NOWOCZESNA
Przystawka:
Tatar z wędzonego łososia
(Podany z kaparami i typowo francuską musztardą dijon, przybliży nam smaki Francji)
Zupa:
Vichyssoise
(Wykwintny krem ziemniaczano – porowy, podawany w dwóch wariantach: na ciepło lub zimno)
Danie główne
Tarta
(Pyszna tarta ze szpinakiem i serem kozim to danie wysokich lotów)
Deser
Crepes Suzette
(Pachnące, miękkie naleśniki z aromatycznym sosem pomarańczowym)
200 m2
PRZESTRZENI DO DYSPOZYCJI
2
POZIOMY
70 m2
STUDIO KULINARNE
1600 m2
OGRODU
Zachęcamy również do zapoznania się z ofertą warsztatów barmańskich, które możemy zorganizować dla Państwa w połączeniu z Eventem kulinarnym. Poniżej przykładowa karta drinków spośród której, wybrane przez państwa drinki wspólnie przygotujemy podczas trwania warsztatów.
Tequila Sunrise
Cuba Libre
Caipirinha
Grasshopper
Honey Hot Toddy
Margarita
Old Fashion
Tom Collins
Wódka sour
Whisky sour
-
„Japońska uczta zmysłów”
-
„Polska Biesiada”
-
„Francuski bankiet”
-
„Spotkanie z Tajlandią”
-
„Sagra Italiana”
-
„Grecka uczta”
-
„Meksykańska fiesta”
-
Spotkania integracyjne