„Francuski bankiet”

EVENT Z KUCHNIĄ FRANCUSKĄ

Elegancja, wysublimowanie, delikatność. To określenia doskonale opisują dania kuchni francuskiej.
Dania przemyślane i dopieszczone w najmniejszym detalu.

PRZYKŁADOWE MENU

KUCHNIA TRADYCYJNA

Przystawka:

Camembert

(Ciepły, rozpływający się w ustach, ciągnący się ser z sałatką z rzodkiewki i szczypiorku)

Zupa:

Zupa serowo-cebulowa

(Tradycyjna zupa, z białym winem które rewelacyjnie podkręci jej smak)

Danie główne

Kaczka

(Serwowana z sosem żurawinowym i ziemniaczkami. Różowa, soczysta oczaruje najdelikatniejsze nawet
podniebienie)

Deser

Creme brule

(Puszysty, rozpływający się w ustach krem dla prawdziwych łasuchów)

KUCHNIA NOWOCZESNA

Przystawka:

Tatar z wędzonego łososia

(Podany z kaparami i typowo francuską musztardą dijon, przybliży nam smaki Francji)

Zupa:

Vichyssoise

(Wykwintny krem ziemniaczano – porowy, podawany w dwóch wariantach: na ciepło lub zimno)

Danie główne

Tarta

(Pyszna tarta ze szpinakiem i serem kozim to danie wysokich lotów)

Deser

Crepes Suzette

(Pachnące, miękkie naleśniki z aromatycznym sosem pomarańczowym)

200 m2

PRZESTRZENI DO DYSPOZYCJI

*

2

POZIOMY

70 m2

STUDIO KULINARNE

1600 m2

OGRODU

Zachęcamy również do zapoznania się z ofertą warsztatów barmańskich, które możemy zorganizować dla Państwa w połączeniu z Eventem kulinarnym.  Poniżej przykładowa karta drinków spośród której, wybrane przez państwa drinki wspólnie przygotujemy podczas trwania warsztatów.

Tequila Sunrise

Cuba Libre

Caipirinha

Grasshopper

Honey Hot Toddy

Margarita

Old Fashion

Tom Collins

Wódka sour

Whisky sour

Chcesz wiedzieć więcej?

Napisz do Nas