„Grecka uczta”

EVENT Z KUCHNIĄ GRECKĄ

W kuchni greckiej nigdy nie brakuje pysznego wina, świeżych warzyw i owoców. Wszędobylska oliwa z
oliwek dodawana praktycznie do każdego dania, ma wspaniałe właściwości nie tylko smakowe ale i
zdrowotne.

PRZYKŁADOWE MENU

KUCHNIA TRADYCYJNA

Przystawka:

Horiatiki

(Pachnąca ziołami i oliwą z oliwek sałatka z intensywną fetą to dobry początek wieczoru)

Zupa:

Revithia

(Zdrowa zupa przygotowana z cieciorki zasmakuje wszystkim)

Danie główne

Mousaka

(Typowo grecka zapiekanka z bakłażanem, mięsem mielonym i dodatkami wedle uznania)

Deser

Baklawa

(Dla miłośników bardzo słodkich deserów, naładowanych bakaliami)

KUCHNIA NOWOCZESNA

Przystawka:

Souvlaki

(A gdyby frytek nie podawać oddzielnie tylko włożyć je w środek pity? Tak powstaje właśnie ta
przystawka, z mięsem, warzywami i sosem tzatziki)

Zupa:

Psarosoupa

(Intensywna, zapach nie każdemu przypadnie do gustu , ale smak już tak, w końcu to zupa rybna!)

Danie główne

Lagos Stifado

(Pyszny, delikatny gulasz z królika z cebulką)

Deser

Keks

(z chałwą, suszoną śliwką i orzechami nerkowca)

200 m2

PRZESTRZENI DO DYSPOZYCJI

*

2

POZIOMY

70 m2

STUDIO KULINARNE

1600 m2

OGRODU

Zachęcamy również do zapoznania się z ofertą warsztatów barmańskich, które możemy zorganizować dla Państwa w połączeniu z Eventem kulinarnym.  Poniżej przykładowa karta drinków spośród której, wybrane przez państwa drinki wspólnie przygotujemy podczas trwania warsztatów.

Tequila Sunrise

Cuba Libre

Caipirinha

Grasshopper

Honey Hot Toddy

Margarita

Old Fashion

Tom Collins

Wódka sour

Whisky sour

Chcesz wiedzieć więcej?

Napisz do Nas