„Grecka uczta”
EVENT Z KUCHNIĄ GRECKĄ
W kuchni greckiej nigdy nie brakuje pysznego wina, świeżych warzyw i owoców. Wszędobylska oliwa z
oliwek dodawana praktycznie do każdego dania, ma wspaniałe właściwości nie tylko smakowe ale i
zdrowotne.
PRZYKŁADOWE MENU
KUCHNIA TRADYCYJNA
Przystawka:
Horiatiki
(Pachnąca ziołami i oliwą z oliwek sałatka z intensywną fetą to dobry początek wieczoru)
Zupa:
Revithia
(Zdrowa zupa przygotowana z cieciorki zasmakuje wszystkim)
Danie główne
Mousaka
(Typowo grecka zapiekanka z bakłażanem, mięsem mielonym i dodatkami wedle uznania)
Deser
Baklawa
(Dla miłośników bardzo słodkich deserów, naładowanych bakaliami)
KUCHNIA NOWOCZESNA
Przystawka:
Souvlaki
(A gdyby frytek nie podawać oddzielnie tylko włożyć je w środek pity? Tak powstaje właśnie ta
przystawka, z mięsem, warzywami i sosem tzatziki)
Zupa:
Psarosoupa
(Intensywna, zapach nie każdemu przypadnie do gustu , ale smak już tak, w końcu to zupa rybna!)
Danie główne
Lagos Stifado
(Pyszny, delikatny gulasz z królika z cebulką)
Deser
Keks
(z chałwą, suszoną śliwką i orzechami nerkowca)
200 m2
PRZESTRZENI DO DYSPOZYCJI
2
POZIOMY
70 m2
STUDIO KULINARNE
1600 m2
OGRODU
Zachęcamy również do zapoznania się z ofertą warsztatów barmańskich, które możemy zorganizować dla Państwa w połączeniu z Eventem kulinarnym. Poniżej przykładowa karta drinków spośród której, wybrane przez państwa drinki wspólnie przygotujemy podczas trwania warsztatów.
Tequila Sunrise
Cuba Libre
Caipirinha
Grasshopper
Honey Hot Toddy
Margarita
Old Fashion
Tom Collins
Wódka sour
Whisky sour
-
„Japońska uczta zmysłów”
-
„Polska Biesiada”
-
„Francuski bankiet”
-
„Spotkanie z Tajlandią”
-
„Sagra Italiana”
-
„Grecka uczta”
-
„Meksykańska fiesta”
-
Spotkania integracyjne