„Meksykańska fiesta”

EVENT Z KUCHNIĄ MEKSYKAŃSKĄ

Tradycję kuchni meksykańskiej kojarzymy z popularną tortillą na bazie kukurydzy, mięsnym buritto, chili con carne, guacamole, popularnymi nachos z przeróżnymi salsami oraz enchiladas i tacos które rownież powstają na bazie tortilli w przeróżnych formach. Kuchnia ta jest ciekawa i bardzo bogata w smaki, dzięki zastosowaniu licznych przypraw. Kukurydza stanowi tu podstawę wielu dań.

PRZYKŁADOWE MENU

KUCHNIA TRADYCYJNA

Przystawka:

Guacamole

(podane na pumperniklu)

Zupa:

Pozole

(meksykański klasyk)

Danie główne

Chili con carne

(tradycyjne danie)

Deser

Meksykański Flan

(kremowe ciastu budyniowe)

KUCHNIA NOWOCZESNA

Przystawka:

Meksykańska sałatka

(z czerwonej fasoli i awokado)

Zupa:

Zupa meksykańska

(z kurczakiem, kukurydzą i soczewicą)

Danie główne

Burrito

(tortilla z mięsem mielonym i warzywami)

Deser

Ciasto czekoladowe

(z mango i odrobiną chili)

200 m2

PRZESTRZENI DO DYSPOZYCJI

*

2

POZIOMY

70 m2

STUDIO KULINARNE

1600 m2

OGRODU

Zachęcamy również do zapoznania się z ofertą warsztatów barmańskich, które możemy zorganizować dla Państwa w połączeniu z Eventem kulinarnym.  Poniżej przykładowa karta drinków spośród której, wybrane przez państwa drinki wspólnie przygotujemy podczas trwania warsztatów.

Tequila Sunrise

Cuba Libre

Caipirinha

Grasshopper

Honey Hot Toddy

Margarita

Old Fashion

Tom Collins

Wódka sour

Whisky sour

Chcesz wiedzieć więcej?

Napisz do Nas