„Meksykańska fiesta”
EVENT Z KUCHNIĄ MEKSYKAŃSKĄ
Tradycję kuchni meksykańskiej kojarzymy z popularną tortillą na bazie kukurydzy, mięsnym buritto, chili con carne, guacamole, popularnymi nachos z przeróżnymi salsami oraz enchiladas i tacos które rownież powstają na bazie tortilli w przeróżnych formach. Kuchnia ta jest ciekawa i bardzo bogata w smaki, dzięki zastosowaniu licznych przypraw. Kukurydza stanowi tu podstawę wielu dań.
PRZYKŁADOWE MENU
KUCHNIA TRADYCYJNA
Przystawka:
Guacamole
(podane na pumperniklu)
Zupa:
Pozole
(meksykański klasyk)
Danie główne
Chili con carne
(tradycyjne danie)
Deser
Meksykański Flan
(kremowe ciastu budyniowe)
KUCHNIA NOWOCZESNA
Przystawka:
Meksykańska sałatka
(z czerwonej fasoli i awokado)
Zupa:
Zupa meksykańska
(z kurczakiem, kukurydzą i soczewicą)
Danie główne
Burrito
(tortilla z mięsem mielonym i warzywami)
Deser
Ciasto czekoladowe
(z mango i odrobiną chili)
200 m2
PRZESTRZENI DO DYSPOZYCJI
2
POZIOMY
70 m2
STUDIO KULINARNE
1600 m2
OGRODU
Zachęcamy również do zapoznania się z ofertą warsztatów barmańskich, które możemy zorganizować dla Państwa w połączeniu z Eventem kulinarnym. Poniżej przykładowa karta drinków spośród której, wybrane przez państwa drinki wspólnie przygotujemy podczas trwania warsztatów.
Tequila Sunrise
Cuba Libre
Caipirinha
Grasshopper
Honey Hot Toddy
Margarita
Old Fashion
Tom Collins
Wódka sour
Whisky sour
-
„Japońska uczta zmysłów”
-
„Polska Biesiada”
-
„Francuski bankiet”
-
„Spotkanie z Tajlandią”
-
„Sagra Italiana”
-
„Grecka uczta”
-
„Meksykańska fiesta”
-
Spotkania integracyjne