„Polska Biesiada”
EVENT Z KUCHNIĄ POLSKĄ
Pyszne bo Polskie. Mało kto nie zgodzi się z tym stwierdzeniem. Kuchnia Polska choć tłusta, kaloryczna i
niekoniecznie prosta zyskała swoich fanów na całym świecie.
PRZYKŁADOWE MENU
KUCHNIA TRADYCYJNA
Przystawka:
Śledzie w śmietanie
(Przystawka w postaci solonych śledzi z cebulką i jabłkiem to prawdziwy przysmak)
Zupa:
Żurek
(Na bazie kwasu chlebowego z ziemniakami, kiełbasą lub jajkiem podany w bochenku chleba zachwyci
każdego)
Danie główne
Kurczak de volaille
(O prawdziwym de volaille możemy mówić dopiero, gdy zobaczymy wypływające z niego masło.)
Deser
Szarlotka
(Zdecydowanie klasyka kuchni Polskiej. Z sosem waniliowym zadowoli każde podniebienie)
KUCHNIA NOWOCZESNA
Przystawka:
Boczek ze śliwką
(Chrupiący boczek obok słodkiej śliwki to połączenie iście idealne)
Zupa:
Krem z topinamburu z grzybami
(Jeszcze mało znany i niedoceniany topinambur niech zagości na Waszych stołach)
Danie główne
Żeberka w miodzie
(Pieczone żeberka marynowane w miodzie i chilli to danie na miarę Masterchefa)
Deser
Ciasto pomarańczowe
(Puszyste, wilgotne ciasto z makiem i żurawiną, polane pomarańczowym lukrem, najlepiej smakuje
jeszcze ciepłe.)
Zachęcamy również do zapoznania się z ofertą warsztatów barmańskich, które możemy zorganizować dla Państwa w połączeniu z Eventem kulinarnym. Poniżej przykładowa karta drinków spośród której, wybrane przez państwa drinki wspólnie przygotujemy podczas trwania warsztatów.
Tequila Sunrise
Cuba Libre
Caipirinha
Grasshopper
Honey Hot Toddy
Margarita
Old Fashion
Tom Collins
Wódka sour
Whisky sour
200 m2
PRZESTRZENI DO DYSPOZYCJI
2
POZIOMY
70 m2
STUDIO KULINARNE
1600 m2
OGRODU
-
„Japońska uczta zmysłów”
-
„Polska Biesiada”
-
„Francuski bankiet”
-
„Spotkanie z Tajlandią”
-
„Sagra Italiana”
-
„Grecka uczta”
-
„Meksykańska fiesta”
-
Spotkania integracyjne