„Polska Biesiada”

EVENT Z KUCHNIĄ POLSKĄ

Pyszne bo Polskie. Mało kto nie zgodzi się z tym stwierdzeniem. Kuchnia Polska choć tłusta, kaloryczna i
niekoniecznie prosta zyskała swoich fanów na całym świecie.

PRZYKŁADOWE MENU

KUCHNIA TRADYCYJNA

Przystawka:

Śledzie w śmietanie

(Przystawka w postaci solonych śledzi z cebulką i jabłkiem to prawdziwy przysmak)

Zupa:

Żurek

(Na bazie kwasu chlebowego z ziemniakami, kiełbasą lub jajkiem podany w bochenku chleba zachwyci
każdego)

Danie główne

Kurczak de volaille

(O prawdziwym de volaille możemy mówić dopiero, gdy zobaczymy wypływające z niego masło.)

Deser

Szarlotka

(Zdecydowanie klasyka kuchni Polskiej. Z sosem waniliowym zadowoli każde podniebienie)

KUCHNIA NOWOCZESNA

Przystawka:

Boczek ze śliwką

(Chrupiący boczek obok słodkiej śliwki to połączenie iście idealne)

Zupa:

Krem z topinamburu z grzybami

(Jeszcze mało znany i niedoceniany topinambur niech zagości na Waszych stołach)

Danie główne

Żeberka w miodzie

(Pieczone żeberka marynowane w miodzie i chilli to danie na miarę Masterchefa)

Deser

Ciasto pomarańczowe

(Puszyste, wilgotne ciasto z makiem i żurawiną, polane pomarańczowym lukrem, najlepiej smakuje
jeszcze ciepłe.)

Zachęcamy również do zapoznania się z ofertą warsztatów barmańskich, które możemy zorganizować dla Państwa w połączeniu z Eventem kulinarnym.  Poniżej przykładowa karta drinków spośród której, wybrane przez państwa drinki wspólnie przygotujemy podczas trwania warsztatów.

Tequila Sunrise

Cuba Libre

Caipirinha

Grasshopper

Honey Hot Toddy

Margarita

Old Fashion

Tom Collins

Wódka sour

Whisky sour

200 m2

PRZESTRZENI DO DYSPOZYCJI

*

2

POZIOMY

70 m2

STUDIO KULINARNE

1600 m2

OGRODU

Chcesz wiedzieć więcej?

Napisz do Nas