„Spotkanie z Tajlandią”

EVENT Z KUCHNIĄ TAJSKĄ

Aromat i egzotyka tajskich potraw zadziała na nasze zmysły. Tajskie specjały to uczta dla podniebienia.
Kuchnia wyrazista i nieoczywista.

PRZYKŁADOWE MENU

KUCHNIA TRADYCYJNA

Przystawka:

Larb

(Ta sałatka z wieprzowiny nacieszy nasze oczy i zadowoli smakiem)

Zupa:

Tom yum goong

(Rozgrzewająca, pikantna zupa z krewetkami)

Danie główne

Pad Thai

(Bardzo popularne danie, daje nam możliwość wielu wariacji i kombinacji smakowych)

Deser

Pudding

(Pyszny, gęsty deser z tapioki z owocami, ma zdecydowanie uwodzicielski smak)

KUCHNIA NOWOCZESNA

Przystawka:

Yarm thale

(Pachnąca morzem, lekka, dietetyczna sałatka z owocami morza)

Zupa:

Tom kha gai

(Łagodna zupa z kurczakiem. Jak widać nie tylko ostre potrawy znajdziemy w kuchni tajskiej)

Danie główne

Green curry

(Bardzo popularne, łatwe ale i efektowne do przyrządzenia danie)

Deser

Banany w mleku kokosowym

(Dojrzałe banany z mlekiem kokosowym to połączenie które ucieszy zwolenników słodkości)

Zachęcamy również do zapoznania się z ofertą warsztatów barmańskich, które możemy zorganizować dla Państwa w połączeniu z Eventem kulinarnym.  Poniżej przykładowa karta drinków spośród której, wybrane przez państwa drinki wspólnie przygotujemy podczas trwania warsztatów.

Tequila Sunrise

Cuba Libre

Caipirinha

Grasshopper

Honey Hot Toddy

Margarita

Old Fashion

Tom Collins

Wódka sour

Whisky sour

200 m2

PRZESTRZENI DO DYSPOZYCJI

*

2

POZIOMY

70 m2

STUDIO KULINARNE

1600 m2

OGRODU

Chcesz wiedzieć więcej?

Napisz do Nas