„Sagra Italiana”

EVENT Z KUCHNIĄ WŁOSKĄ

Kuchnia włoska kojarzona jest głównie z pizza i makaronami. Zaskakuje jednak różnorodnością w
swoich potrawach. Znajdziemy tu całą gamę świeżych produktów, zaczynając od ziół, na owocach morza
kończąc.

PRZYKŁADOWE MENU

KUCHNIA TRADYCYJNA

Przystawka:

Bruschetta

(Tradycyjna przystawka włoska. Banalnie prosta, niebanalnie smaczna)

Zupa:

Zupa pomidorowa

(Pikantna, podana ze świeżą bazylią i rozpływającymi się kulkami mozzarelli nasyci nasze żołądki)

Danie główne

Pasta alla Carbonara

(Jeśli makaron to tylko i wyłącznie własnoręcznie przyrządzony, właśnie taki smakuje najlepiej)

Deser

Tiramisu

(Cieszący się uznaniem deser, z kroplą amaretto będzie hitem na stole)

KUCHNIA NOWOCZESNA

Przystawka:

Insalata Caprese

(Szybko wcale nie oznacza źle, sałatka która przyrządzimy w zaledwie kilka minut, smakuje co najmniej
jakby przechodziła przez godzinny proces kulinarny)

Zupa:

Zupa cebulowa po włosku

(Aromatyczna, gorąca podana z grzanką z rozpływającym się serem. Rozgrzeje żołądki i pobudzi apetyt)

Danie główne

Pizza Napoletana

(Podobnie jak z makaronem, pizza musi być wykonana od podstaw przez nas samych. Dlatego zaczniemy
od ugniatania ciasta, duma z siebie gwarantowana)

Deser

Muffiny

(Wedle uznania czekoladowe lub dyniowe. Puszyste, miękkie, wilgotne. Niebo w ustach)

200 m2

PRZESTRZENI DO DYSPOZYCJI

*

2

POZIOMY

70 m2

STUDIO KULINARNE

1600 m2

OGRODU

Zachęcamy również do zapoznania się z ofertą warsztatów barmańskich, które możemy zorganizować dla Państwa w połączeniu z Eventem kulinarnym.  Poniżej przykładowa karta drinków spośród której, wybrane przez państwa drinki wspólnie przygotujemy podczas trwania warsztatów.

Tequila Sunrise

Cuba Libre

Caipirinha

Grasshopper

Honey Hot Toddy

Margarita

Old Fashion

Tom Collins

Wódka sour

Whisky sour

Chcesz wiedzieć więcej?

Napisz do Nas