„Sagra Italiana”
EVENT Z KUCHNIĄ WŁOSKĄ
Kuchnia włoska kojarzona jest głównie z pizza i makaronami. Zaskakuje jednak różnorodnością w
swoich potrawach. Znajdziemy tu całą gamę świeżych produktów, zaczynając od ziół, na owocach morza
kończąc.
PRZYKŁADOWE MENU
KUCHNIA TRADYCYJNA
Przystawka:
Bruschetta
(Tradycyjna przystawka włoska. Banalnie prosta, niebanalnie smaczna)
Zupa:
Zupa pomidorowa
(Pikantna, podana ze świeżą bazylią i rozpływającymi się kulkami mozzarelli nasyci nasze żołądki)
Danie główne
Pasta alla Carbonara
(Jeśli makaron to tylko i wyłącznie własnoręcznie przyrządzony, właśnie taki smakuje najlepiej)
Deser
Tiramisu
(Cieszący się uznaniem deser, z kroplą amaretto będzie hitem na stole)
KUCHNIA NOWOCZESNA
Przystawka:
Insalata Caprese
(Szybko wcale nie oznacza źle, sałatka która przyrządzimy w zaledwie kilka minut, smakuje co najmniej
jakby przechodziła przez godzinny proces kulinarny)
Zupa:
Zupa cebulowa po włosku
(Aromatyczna, gorąca podana z grzanką z rozpływającym się serem. Rozgrzeje żołądki i pobudzi apetyt)
Danie główne
Pizza Napoletana
(Podobnie jak z makaronem, pizza musi być wykonana od podstaw przez nas samych. Dlatego zaczniemy
od ugniatania ciasta, duma z siebie gwarantowana)
Deser
Muffiny
(Wedle uznania czekoladowe lub dyniowe. Puszyste, miękkie, wilgotne. Niebo w ustach)
200 m2
PRZESTRZENI DO DYSPOZYCJI
2
POZIOMY
70 m2
STUDIO KULINARNE
1600 m2
OGRODU
Zachęcamy również do zapoznania się z ofertą warsztatów barmańskich, które możemy zorganizować dla Państwa w połączeniu z Eventem kulinarnym. Poniżej przykładowa karta drinków spośród której, wybrane przez państwa drinki wspólnie przygotujemy podczas trwania warsztatów.
Tequila Sunrise
Cuba Libre
Caipirinha
Grasshopper
Honey Hot Toddy
Margarita
Old Fashion
Tom Collins
Wódka sour
Whisky sour
-
„Japońska uczta zmysłów”
-
„Polska Biesiada”
-
„Francuski bankiet”
-
„Spotkanie z Tajlandią”
-
„Sagra Italiana”
-
„Grecka uczta”
-
„Meksykańska fiesta”
-
Spotkania integracyjne