Poznajcie Naszych Trenerów:
Pasja kulinarna i doświadczenie! Dla naszych trenerów kulinarnych gotowanie/pieczenie to sposób na życie z pasją. To niezwykli ludzie z ogromnym sercem do kulinarnych tematów. Posiadają smak, wyczucie oraz wiedzę, którą chcą się dzielić z innymi.
Zawodowo jest Szefem Kuchni w Biesiady z Kuroniem Catering oraz Fundacji Kuroniówka. Mówi, że kuchnia to jego napęd – eksperymentuje, gotuje i szkoli.
Jakub KurońDobrze znany szef kuchni i doradca kulinarny, organizuję i koordynuje projekty, eventy promocyjne i warsztaty kulinarne dla profesjonalistów i osób trochę gotujących. Organizowałem szkoły gotowania dla młodych w Londynie i teraz szlifuję wiedzę z młodymi w polskich szkołach i przedszkolach
Półfinalista III sezonu programu „Master Chef”. Z wykształcenia FOODdesigner, z zamiłowania kucharz. Swoje doswiadczenie zdobywał w restauracjach uhonorowanych gwiazdkami Michelin.
Dawid BudzichSpecjalista od azjatyckiego street foodu gotujący w ramach wielu niezależnych projektów (między innymi na Nocnym Markecie na Dworcu Głównym). Naukowiec zajmujący się jedzeniem. Wykładowca Food Studies SWPS
Marcin WojtasikJako sous chef Senses zdobył gwiazdkę Michelin oraz 3 czapki Gault & Millau już jako szef kuchni warszawskiego Ole. Znany w zawodowym środowisku ze swojego zapału, pracowitości i talentu.
Posiada nietuzinkowy styl i niespotykaną wiedzę, którą z łatwością i entuzjazmem dzieli się z wszystkimi dookoła
Zawodowo związany z gastronomią, kuchnia zimna, bankiety i carving nie ma dla niego tajemnic. Ukończył Wyższą Szkołę Hotelarstwa Gastronomii i Turystyki. Brał udział w Mistrzostwach Polski w Carvingu gdzie otrzymał najpierw wyróżnienie a rok później zajął IV miejsce. Pasjonat carvingu.
Gotowaniem i miłością do jedzenia zaraził go ojciec, który w latach osiemdziesiątych pracował jako kucharz w Londynie, już wtedy wiedział, że szkoła gastronomiczna to jedyny właściwy kierunek.
Paweł MichałowskiPraca za barem jest dla mnie wielką przygodą i zabawą. Bycie barmanem to nie setki zapamiętanych receptur. To jedna
wielka zabawa w łączeniu przeróżnych smaków i aromatów, które na końcu sprawiają uśmiech na twarzach gości. Sam
musisz tego spróbować.
Czy to była Sycylia, czy Indonezja, czy łowienie ryb na fiordach norweskich, zawsze towarzyszyła temu ogromna radość i zaspokajanie kulinarnej ciekawości. Ciągle chce więcej, a kiedy jest jej smutno albo czuje pustkę, to właśnie kuchnia oraz gotowanie dają jej ukojenie.
Martyna ChomackaDarek Smolarczyk, kucharz i pasjonat dobrego jedzenia. Lubi kuchnię prostą, nie przekombinowaną i przygotowywaną od serca. W pracy najchętniej poszukuje najlepszych sezonowych produktów od lokalnych dostawców. Jego filozofia gotowania opiera się na dobrym produkcie i prostocie jego przygotowania – wie, że taka kombinacja nigdy nie zawiedzie.
Dariusz SmolarczykUczestniczka Masterchefa i studentka ostatniego roku dietetyki. Tradycyjne gotowanie wyciągnęła z domu, jednak uwielbia nowe połączenia. W swojej kuchni stawia na szybkie i zdrowe połączenia
Gaja KurońSzef kuchni, pasjonat smacznego jedzenia, na co dzień pracujący w warszawskiej restauracji Flaming & Co, uwielbia kuchnię włoską, francuską, w swoich daniach stawia na smak oraz jakość produktu
Sebastian MaliszewskiUkończyła akademię sztuk pięknych w Warszawie. Właścicielka DOST, gdzie wykonuje się praliny całkowicie handmade. Praliny wykonywane w DOST powstają z pasją z naturalnych składników. Są malowane własnoręcznie, dzięki czemu są niepowtarzalnie.
Katarzyna MalczewskaMiłośniczka dobrego jedzenia, smoothies i masła orzechowego. Pełna pomysłów, pasji i energii do życia. Stara się, aby każdy posiłek był pyszny i z wartościowych produktów.
Justyna PołećPasjonatka podróży i dobrego jedzenia. W swoich przepisach lubi łączyć smaki kontrastujące ze sobą. Sens swojej pracy upatruje w poznawaniu nowych smaków oraz możliwości rozwoju.
Anna Kurzepa