Dekorowanie wyrobów cukierniczych to dziedzina, która od wielu lat cieszy się niegasnącym zainteresowaniem. Każde ciasto smakuje znacznie lepiej, gdy jest pięknie ozdobione. Rozetki z kremu, ciekawe posypki czy aranżacje dekoracyjne z owoców? Jasne, czemu nie. My jednak zapraszając Państwa na nasze szkolenie, chcielibyśmy przedstawić projekty, w których dominować będzie fantazja i oryginalność. Dlatego, będziemy tworzyć  konkretne ozdoby o zróżnicowanym stopniu trudności. Nauczymy się, jak wykonywać sprężynki, kwiaty, figurki oraz różne drobne elementy dekoracyjne, które połączone w całość tworzą niesamowite kompozycje artystyczne. O sile estetyki wypieków niech świadczy nasza baza ofert pracy, która aż pęka w szwach oferując dekoratorom wyrobów cukierniczych zatrudnienie.  Najciekawsze oferty pracy znajdziesz tutaj

W Let’s GoCook.pl  ponad 90% zajęć to praktyka. Dlatego, pod czujnym okiem najlepszych Trenerów poznamy sekret czekoladowego ganszu, nauczymy się mieszać barwniki oraz tworzyć masy plastyczne o idealnej konsystencji. Nie zabraknie także cennych porad, jak poradzić sobie w sytuacji problemowej, kiedy wykonany element nie spełnia naszych oczekiwań. Czeka nas 16h prawdziwych wyzwań, podczas których nauczymy się tworzyć niesamowite aranżacje dekoracyjne.

 

Organizacja zajęć

Zajęcia proponujemy Państwu w dwóch trybach:

w trybie dziennym- 2 dni po 8 h (8*45 min) w godzinach 8.00-14.00

w trybie weekendowym- sobota, niedziela po 8 h (8*45 min).

Materiały szkoleniowe

Oferujemy Państwu możliwość wyboru wersji standard lub wersji rozszerzonej-z tabletem.

Materiały tradycyjne – cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Materiały rozszerzone z tabletem- opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 9- calowy tablet  Goclever Terra 90. W komplecie otrzymują Państwo firmowe etui wraz z klawiaturą, które spełnią oczekiwania wymagających użytkowników. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.1. Posiada między innymi: dwurdzeniowy procesor DualCore 1GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO/e-BOOK. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.

Vouchery na szkolenie

 

Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może inspirację do zmiany?

Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby. Sprawdź zakładkę vouchery.  http://gocook.pl/voucher-2/

Jak się zapisać
  1. W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i miasto i kliknij „Zapisz się”
  2. Po uzupełnieniu  formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki w wysokości min. 100 zł w wersji standard lub 250 zł dla wersji rozszerzonej (lub całości kwoty) na podany w umowie w ciągu 48 h od daty rejestracji. Indywidualny numer konta znajduje się na umowie zgłoszenie.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. W ciągu 2 dni roboczych od rejestracji koordynator szkolenia skontaktuje się z Państwem telefonicznie bądź mailowo i poinformuje o wszelkich szczegółach szkolenia.

Program kursu

Kurs Dekorowania Wyrobów Cukierniczych 16h

.

KURS DEKOROWANIA

  1. Omówienie zasad i sposobów dekorowania.
  2. Materiały cukiernicze – rodzaje i przeznaczenie. Omówienie różnego rodzaju mas plastycznych, mas cukrowych, barwników spożywczych do dekoracji.
  3. Przyrządy potrzebne do dekorowania wyrobów cukierniczych – zastosowanie wykrawaczek, stempli, pistoletów do lukru, dekorowania tortów w różnych kształtach, aranżowania dekoracji.
  4. Przygotowanie tortów, biszkoptów jako bazy do dekorowania masą cukrową.
  5. Projektowanie i wykonywanie dekoracji cukierniczych:
  • Dekorowanie kremami, czekoladą, bitą śmietaną, karmelem.
  • Metody pracy z lukrem plastycznym oraz wykonywanie różnych elementów ozdobnych.
  • Wykonywanie kwiatów o zróżnicowanym stopniu trudności, z różnego rodzaju lukru plastycznego, z zastosowaniem drucików florystycznych i bez, stosowanie różnego rodzaju barwników.
  • Temperowanie czekolady, stosowanie różnego rodzaju form do czekolady, dekorowanie pralin, używanie foli karotenowych.
    6. Wykorzystanie barwników spożywczych z lukrem i masą cukrową oraz masy marcepanowej.
    7. Ćwiczenia praktyczne: wykonywanie dekoracji z różnych rodzajów mas plastycznych i  produktów  przeznaczonych do dekoracji.

Ilość miejsc ograniczona.

Zapisz się!

Zapisy z GoCook.pl

Kurs Dekorowania Wyrobów Cukierniczych - kurs dzienny

Miejsce Termin Wersja standardowa Wersja z tabletem
Warszawaod 2018-01-24 do 2018-01-25Cena: 720 Zapisz sięCena: 1070 Zapisz się

Kurs Dekorowania Wyrobów Cukierniczych - kurs weekendowy

Miejsce Termin Wersja standardowa Wersja z tabletem
Warszawaod 2018-02-18 do 2018-02-24Cena: 720 Zapisz sięCena: 1070 Zapisz się