Większość popularnych słodyczy zwykle przygotowywana jest na bazie tradycyjnych mąk o wysokiej zawartości glutenu. Choć u większości ludzi nie jest on szkodliwy, to jednak bez wątpienia jest  składnikiem wysoko alergennym. Dlatego też, nie każdy może pozwolić sobie na spożywanie produktów, które w swym składzie zawierają mąkę. Jest to szczególnie uciążliwe dla osób, które z powodu nietolerancji tego składnika zmuszone są do rezygnacji z większości słodkich wyrobów, jakie dostępne są na sklepowych półkach.

Z myślą o wszystkich alergikach, osobach cierpiących na celiakie, a także wszystkich miłośnikach zdrowego stylu odżywiania stworzyliśmy warsztaty poświęcone ciastom bezglutenowym. Na nasze zajęcia zapraszamy również pasjonatów lubiących eksperymentować w kuchni oraz osoby chcące pogłębić swoją wiedzę na temat zdrowych wyrobów cukierniczych. Podczas kilku godzin zajęć, przedstawimy Państwu ciekawe przepisy, nowatorskie rozwiązania oraz mnóstwo cennych wskazówek, jak przygotować ciasto idealne. Nie zabraknie także krótkiego wykładu o tym, jak  rozpoznać produkty bezglutenowe, czym zastąpić białą mąkę i cukier, a także udowodnimy, że warzywa są idealnym dodatkiem do ciast i ciasteczek. Będziemy piekli biszkopty, ucierali masy, a wszystko w przyjaznej, rodzinnej atmosferze. A na koniec wspólnej zabawy, chwila relaksu przy słodko zastawionym stole!

Organizacja zajęć

Zajęcia trwają ok. 5 h. Ich rozpoczęcie planujemy ok. 17.00, a zakończenia ok. 21.00.

Materiały szkoleniowe

Oferujemy Państwu możliwość wyboru wersji standard lub wersji rozszerzonej-z tabletem.

Materiały tradycyjne – cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Materiały rozszerzone z tabletem- opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 9- calowy tablet  Goclever Terra 90. W komplecie otrzymują Państwo firmowe etui wraz z klawiaturą, które spełnią oczekiwania wymagających użytkowników. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.1. Posiada między innymi: dwurdzeniowy procesor DualCore 1GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO/e-BOOK. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.

Vouchery na szkolenie

 

Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może inspirację do zmiany?

Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby. Sprawdź zakładkę vouchery.  http://gocook.pl/voucher-2/

Jak się zapisać
  1. W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i miasto i kliknij „Zapisz się”
  2. Po uzupełnieniu  formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki w wysokości min. 100 zł w wersji standard lub 250 zł dla wersji rozszerzonej (lub całości kwoty) na podany w umowie w ciągu 48 h od daty rejestracji. Indywidualny numer konta znajduje się na umowie zgłoszenie.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. W ciągu 2 dni roboczych od rejestracji koordynator szkolenia skontaktuje się z Państwem telefonicznie bądź mailowo i poinformuje o wszelkich szczegółach szkolenia.

Program kursu

Warsztaty Ciasta Bezglutenowe 5h

1. Dieta Gluten Free czyli jak się ustrzec pułapek żywieniowych: czym jest gluten i jak go wyeliminować z diety, wybór produktów bezglutenowych, czytanie etykiet
2. Tworzenie wypieków bezglutenowych: rodzaje mąk, wykorzystywanie warzyw w cukiernictwie, czym zastąpić biały cukier
3. Wspólne przygotowywanie ciast:

  • migdałowa kladdkaka czyli szwajcarskie ciasto czekoladowe
  • ciasto marchewkowe
  • szarlotka z żurawiną
  • gorące suflety morelowe
  • sernik z białą czekoladą i musem śliwkowym
  • tarta czekoladowa na spodzie orzechowym z sosem malinowym
  • tort szpinakowy z truskawkami
  • ciasto jaglane z owocami sezonowymi: brzoskwiniami, wiśniami, porzeczkami itp.

4. Degustacja przyrządzonych ciast

Ilość miejsc ograniczona.

Zapisz się!

Zapisy z GoCook.pl

Warsztaty Ciasta Bezglutenowe 5h - kurs weekendowy

Miejsce Termin Wersja standardowa Wersja z tabletem
Warszawaod 2018-12-14 do 2018-12-14Cena: 299 Zapisz sięCena: 549 Zapisz się