Kurs sporządzania potraw z warzyw i owoców z elementami Carvingu to niecodzienna okazja do poznania technik ozdabiania potraw roślinami jadalnymi. Źródeł powstania carvingu możemy upatrywać w tajskiej filozofii, która do perfekcji opanowała sztukę tworzenia misternych ozdób. W końcu, kto z nas nigdy nie podziwiał pięknych różyczek z marchwi, jakimi były ozdobione przysmaki świątecznego stołu czy też nie widział efektownych kompozycji od których uginały się weselne stoły. O sile estetyki podania potrawy wie każda mama, która próbowała przemycić do diety swojego dziecka zdrowe produkty.

Mając na uwadze wszystkie zalety dekorowania potraw elementami warzywno-owocowymi, chcielibyśmy zaprosić wszystkich Państwa na profesjonalne szkolenie z carvingu. Podczas 16h zajęć poznamy podstawy teoretyczne, odpowiemy sobie na pytanie, jak rzeźbić by nasze kompozycje zachwycały otoczenie oraz skąd czerpać inspiracje na oryginalne ozdoby. Let’s GoCook jako firma szkoleniowa wie doskonale, że na rynku pracy liczą się przede wszytki konkretne umiejętności. Dlatego też, nasz kurs skupia się na ćwiczeniach praktycznych – ponad 90% zajęć to rzeźbienie w owocach i warzywach konkretnych wzorów i modeli. Uczestnictwo w tak zorganizowanym szkoleniu z pewnością przyczyni się do dalszego rozwój i sukces na rynku pracy.

Organizacja zajęć

Zajęcia trwają ok. 2 dni – 8 h szkoleniowych w ciągu dnia.

Materiały szkoleniowe

Oferujemy Państwu możliwość wyboru wersji standard lub wersji rozszerzonej-z tabletem.

Materiały tradycyjne – cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Materiały rozszerzone z tabletem- opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 9- calowy tablet  Goclever Terra 90. W komplecie otrzymują Państwo firmowe etui wraz z klawiaturą, które spełnią oczekiwania wymagających użytkowników. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.1. Posiada między innymi: dwurdzeniowy procesor DualCore 1GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO/e-BOOK. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.

Vouchery na szkolenie

 

Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może inspirację do zmiany?

Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby. Sprawdź zakładkę vouchery.  http://gocook.pl/voucher-2/

Jak się zapisać
  1. W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i miasto i kliknij „Zapisz się”
  2. Po uzupełnieniu  formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki w wysokości min. 100 zł w wersji standard lub 250 zł dla wersji rozszerzonej (lub całości kwoty) na podany w umowie w ciągu 48 h od daty rejestracji. Indywidualny numer konta znajduje się na umowie zgłoszenie.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. W ciągu 2 dni roboczych od rejestracji koordynator szkolenia skontaktuje się z Państwem telefonicznie bądź mailowo i poinformuje o wszelkich szczegółach szkolenia.

Program kursu

Kurs sporządzania potraw z warzyw i owoców z elementami carvingu

1. Zastosowanie warzyw i owoców w gastronomii:

  • obróbka wstępna roślin jadalnych
  • metoda sortowania, oczyszczania i rozdrabniania warzyw i owoców

2. Przedstawienie głównych technik sporządzania: surówek, sałatek jarzynowych, bukietów warzyw

3. Technika dekorowania i serwowania potraw z warzyw

4. Kilka słów o carvingu:

  • historia carvingu,
  • omówienie technik i rodzajów cięć,
  • omówienie sposobów zabezpieczania wykonanych rzeźb,

5. Prezentacja sprzętu do carvingu:

  • rodzaje noży,
  • zabezpieczanie sprzętu,

6. Praktyczne ćwiczenia rzeźbienie w owocach i warzywach:

  • tworzenie drobnych kwiatków i miniaturowych elementów
  • kwiaty ozdobne m.in. z cebuli, buraków, kalarepy
  • szyszki z marchwi, pietruszki, pora
  • tworzenie liści dekoracyjnych
  • wykorzystanie roślin liściastych w dekoracji
  • tworzenie figurek przestrzennych: papuga, łabędź itp.
  • tworzenie rzeźb przestrzennych z arbuza, melona, dyni

7. Wycinanie płaskich ornamentów w owocach i warzywach

8. Tworzenie aranżacji dekoracyjnych z wykorzystaniem przygotowanych elementów i rzeźb – wykonanie własnej kompozycji przestrzennej

Ilość miejsc ograniczona.

Zapisz się!

Zapisy z GoCook.pl

Kurs sporządzania potraw z warzyw i owoców z elementami carvingu 16h - kurs dzienny

Miejsce Termin Wersja standardowa Wersja z tabletem
Warszawaod 2018-12-03 do 2018-12-04Cena: 799 Zapisz sięCena: 1149 Zapisz się

Kurs sporządzania potraw z warzyw i owoców z elementami carvingu 16h - kurs weekendowy

Miejsce Termin Wersja standardowa Wersja z tabletem
Warszawaod 2018-11-24 do 2018-11-25Cena: 799 Zapisz sięCena: 1149 Zapisz się