Warsztaty Kuchni Meksykańskiej 5h

Kuchnia Meksykańska jest jednym z najbarwniejszych punktów na kulinarnej mapie świata. Powstała jako połączenie tradycji Starego i Nowego Kontynentu, miesza w jednym kotle wpływy europejskiego kolonializmu z indiańskim smakiem wolności. Barwna i pikantna, słodka i wyrafinowana, wykwintna i dopracowana w każdym szczególe – to tylko kilka określeń, którymi można nazwać dania tego regionu. Ich smak jest niczym najsłodsza pieśń wygrywana przez Mariachi: doskonała, choć ulotna.

Dziś, Let’s GoCook.pl chciałby się pokłonić tej słodkiej pieśni i zaprosić wszystkich Państwa na warsztaty poświęcone w całości kuchni meksykańskiej. Podczas kilku godzin wspólnego gotowania, przyrządzimy flagowe potrawy tego kraju. Pod czujnym okiem trenerów, poznamy tradycyjne meksykańskie receptury, dowiemy się, jakich produktów używać by było smacznie, zdrowo i kolorowo, a także samodzielnie wykonamy wszystkie dania zaprezentowane w menu. Naszą kolację uwieńczy pyszny deser, przygotowany w iście królewskim stylu. Jak przystało na prawdziwą meksykańską fiestę, będzie głośno, gwarnie i przede wszystkim smacznie!

Organizacja zajęć

Zajęcia trwają ok. 5 h – rozpoczęcie 18 – zakończenie około 23.

Materiały szkoleniowe

Oferujemy Państwu możliwość wyboru wersji standard lub wersji rozszerzonej-z tabletem.

Materiały tradycyjne – cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Materiały rozszerzone z tabletem- opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 9- calowy tablet  Goclever Terra 90. W komplecie otrzymują Państwo firmowe etui wraz z klawiaturą, które spełnią oczekiwania wymagających użytkowników. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.1. Posiada między innymi: dwurdzeniowy procesor DualCore 1GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO/e-BOOK. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.

Vouchery na szkolenie

 

Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może inspirację do zmiany?

Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby. Sprawdź zakładkę vouchery.  http://gocook.pl/voucher-2/

Jak się zapisać
  1. W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i miasto i kliknij „Zapisz się”
  2. Po uzupełnieniu  formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki w wysokości min. 100 zł w wersji standard lub 250 zł dla wersji rozszerzonej (lub całości kwoty) na podany w umowie w ciągu 48 h od daty rejestracji. Indywidualny numer konta znajduje się na umowie zgłoszenie.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. W ciągu 2 dni roboczych od rejestracji koordynator szkolenia skontaktuje się z Państwem telefonicznie bądź mailowo i poinformuje o wszelkich szczegółach szkolenia.

Program kursu

Warsztaty Kuchni Meksykańskiej 5h

1. Z plecakiem po meksykańskich antypodach, czyli jak to wszystko się zaczęło
2. Meksykańskie smaki w pigułce: dobór regionalnych produktów, odpowiednich narzędzi i receptur
3. Wspólne przygotowywanie posiłku:

  • Deska przystawek: tacos, burrito, tortilla, nachos w towarzystwie sosów: mole poblano z czekoladą i chili, salsa, salsa roja oraz guacamole
  • Danie I: tradycyjna zupa pozole z kukurydzą i awokado
  • Danie II: carnitas – szarpana wieprzowina w marynacie achiote podana z pieczonymi batatami i fasolką szparagową
  • Deser: kruche churros z czekoladą chia

4. Wspólne ucztowanie przy suto zastawionym stole

Ilość miejsc ograniczona.

Zapisz się!

Zapisy z GoCook.pl

Warsztaty kuchni Meksykańskiej - kurs dzienny

Miejsce Termin Wersja standardowa Wersja z tabletem
Warszawaod 2018-09-28 do 2018-09-28Cena: 299 Zapisz sięCena: 549 Zapisz się

Warsztaty kuchni Meksykańskiej - kurs weekendowy

Miejsce Termin Wersja standardowa Wersja z tabletem
Warszawaod 2018-09-28 do 2018-09-28Cena: 299 Zapisz sięCena: 549 Zapisz się