Warsztaty Kuchni Włoskiej: Pizza, Focaccia, Calzone 5h

Kuchnia włoska słynie na cały świat ze swych aromatów. Chyba nie ma takiego drugiego kraju, w którym pomidory smakowałyby prawdziwym słońcem, a bazylia rozsiewała nutę tak wyrazistej świeżości. Choć wiemy, że Italia jest bogata w kulinarne tradycje niczym Morze Martwe w sól, to jednak dzisiejsze warsztaty chcielibyśmy poświęcić na zapoznanie się z konkretną dziedziną włoskich smaków: wypiekami słonymi.

Dlatego też, Let’s GoCook.pl ma zaszczyt zaprosić Państwa na 5h warsztaty pieczenia Pizzy, Focacciy i Calzony. Wiele odmian jednego smakołyku, który podbił cały świat. Jeżeli jesteś miłośnikiem pizzy, pasjonujesz się gotowaniem, bądź po prostu chcesz poznać nowych ludzi i spędzić wieczór w miłym towarzystwie, przyjdź na nasz kurs pieczenia włoskich dań mącznych. Pod czujnym okiem Trenera, poznamy sprawdzone receptury; będziemy gnietli ciasta, dobierali składniki, a nawet tworzyli prawdziwy włoski sos pomidorowy. Na ten jeden wieczór, nasza akademia zamieni się w prawdziwą trattorię, w której nie zabraknie lekcji Pizza Free Style, czyli różnorodnych technik podrzutu ciasta. Będzie radośnie, zabawnie, a przede wszystkim smacznie! A na koniec warsztatów, moment na który czeka każdy miłośnik pizzy – wspólna degustacja przygotowanych dań!

Organizacja zajęć

Zajęcia trwają ok. 5 h – rozpoczęcie 18 – zakończenie około 23.

Materiały szkoleniowe

Oferujemy Państwu możliwość wyboru wersji standard lub wersji rozszerzonej-z tabletem.

Materiały tradycyjne – cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Materiały rozszerzone z tabletem- opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 9- calowy tablet  Goclever Terra 90. W komplecie otrzymują Państwo firmowe etui wraz z klawiaturą, które spełnią oczekiwania wymagających użytkowników. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.1. Posiada między innymi: dwurdzeniowy procesor DualCore 1GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO/e-BOOK. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.

Vouchery na szkolenie

 

Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może inspirację do zmiany?

Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby. Sprawdź zakładkę vouchery.  http://gocook.pl/voucher-2/

Jak się zapisać
  1. W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i miasto i kliknij „Zapisz się”
  2. Po uzupełnieniu  formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki w wysokości min. 100 zł w wersji standard lub 250 zł dla wersji rozszerzonej (lub całości kwoty) na podany w umowie w ciągu 48 h od daty rejestracji. Indywidualny numer konta znajduje się na umowie zgłoszenie.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. W ciągu 2 dni roboczych od rejestracji koordynator szkolenia skontaktuje się z Państwem telefonicznie bądź mailowo i poinformuje o wszelkich szczegółach szkolenia.

Program kursu

1. Co i gdzie?, czyli krótka podróż po kulinarnej historii Italii
2. Włoskie smaki: wybór produktów wysokiej jakości, technika wykonywania dań, tworzenie kompozycji smakowych, dobór dodatków
3. Wspólne przygotowanie dań:

  • przystawka: parmigiana czyli bakłażan zapiekany z sosem pomidorowym oraz arancini z mozzarellą (ryżowe kulki z mozarellą)
  • danie I: krem z pieczonych pomidorów z czosnkiem i tymiankiem
  • danie II: pesce in umido al acqua pazza czyli ryba duszona w białym winie podawana z pieczonymi ziemniakami i marchewką glazurowaną w miodzie i tymianku
  • deser: affogato czyli waniliowe lody „utopione” w aromatycznym espresso

4. Wspólna kolacja w iście włoskim stylu

Warsztaty Kuchni Włoskiej: Pizza, Focaccia, Calzone 5h

1. Sekret włoskich smaków czyli krótka historia przygotowania idealnej pizzy
2. Wybór odpowiedniego sprzętu, rodzaje mąk, dobór produktów wysokiej jakości
3. Tradycyjne wyrabianie ciasta – tajniki sztuki jego przygotowania oraz omówienie i przećwiczenie poszczególnych techniki podrzutu
4. Wspólne przygotowywanie dań:

  • Grissini z solą morską i oregano,
  • Focaccia z oliwkami i świeżą bazylią
  • Pizza Calzone z pikantnym salami i mozzarellą
  • Tradycyjna neapolitańska Marinara z anchois i kaparami
  • Pizza bianca z cukinią i rukolą
  • Deser: semifredo z nutellą i malinami

5. Wspólna kolacja w iście włoskim stylu.

Ilość miejsc ograniczona.

Zapisz się!

Zapisy z GoCook.pl

Warsztaty Kuchni Włoskiej: Pizza, Focaccia, Calzone 4h - kurs weekendowy

Miejsce Termin Wersja standardowa Wersja z tabletem
Warszawaod 2018-09-28 do 2018-09-28Cena: 299 Zapisz sięCena: 549 Zapisz się