Warsztaty Viva la France! czyli francuskie smaki w pigułce 5h

Kuchnia francuska nieodmiennie jest najpopularniejszą kuchnią Europy. Swoją sławę zawdzięcza jeszcze czasom arystokratycznej Francji, której echo przebrzmiewa do dnia dzisiejszego pod postacią haute cuisine, czyli kuchni wykwintnej, eleganckiej, pełnej precyzji i symetrii.

Let’s GoCook.pl zaprasza Państwa na warsztaty poświęcone smakom francuskim, zaczerpniętym z najwykwintniejszego źródła paryskich tradycji kulinarnych. Nie zabraknie także odwołań do nouvelle cuisine czyli nowoczesnego, lekkiego i zdrowego stylu gotowania, jaki współcześnie dominuje w gastronomii. Pod kierownictwem naszych Trenerów będziemy siekać, piec i gotować. Efektem naszej pracy będzie wspólnie przygotowana kolacja, która oczaruje nawet najbardziej wymagające podniebienia. Nasze warsztaty zaczniemy od przyrządzenia gorącej przystawki, następnie przygotujemy zupę, danie główne, będące prawdziwym popisem sztuki kulinarnej oraz wyśmienity deser, który osłodzi cały trud włożony w przyrządzenie dań. Dlatego, jeśli chcesz poczuć się jak w tętniącym życiem Paryżu, dołącz koniecznie do naszych zajęć. Pamiętaj jednak, dobra zabawa wliczona jest w cenę!

Organizacja zajęć

Zajęcia trwają ok. 5 h – rozpoczęcie 18 – zakończenie około 23.

Materiały szkoleniowe

Oferujemy Państwu możliwość wyboru wersji standard lub wersji rozszerzonej-z tabletem.

Materiały tradycyjne – cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Materiały rozszerzone z tabletem- opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 9- calowy tablet  Goclever Terra 90. W komplecie otrzymują Państwo firmowe etui wraz z klawiaturą, które spełnią oczekiwania wymagających użytkowników. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.1. Posiada między innymi: dwurdzeniowy procesor DualCore 1GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO/e-BOOK. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.

Vouchery na szkolenie

 

Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może inspirację do zmiany?

Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby. Sprawdź zakładkę vouchery.  http://gocook.pl/voucher-2/

Jak się zapisać
  1. W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i miasto i kliknij „Zapisz się”
  2. Po uzupełnieniu  formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki w wysokości min. 100 zł w wersji standard lub 250 zł dla wersji rozszerzonej (lub całości kwoty) na podany w umowie w ciągu 48 h od daty rejestracji. Indywidualny numer konta znajduje się na umowie zgłoszenie.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. W ciągu 2 dni roboczych od rejestracji koordynator szkolenia skontaktuje się z Państwem telefonicznie bądź mailowo i poinformuje o wszelkich szczegółach szkolenia.

Program kursu

Warsztaty Viva la France! czyli francuskie smaki w pigułce 5h

1. Co i gdzie?, czyli krótka podróż po kulinarnej historii Francji
2. Francuskie smaki: wybór produktów wysokiej jakości, technika wykonywania dań, tworzenie kompozycji smakowych, dobór dodatków
3. Wspólne przygotowanie dań:

  • Przystawka: quiche lorraine z masą jajeczną z dodatkiem szynki i tymianku
  • Danie I: baeckeoffe czyli gulasz przygotowywany z ziemniaków, jagnięciny, wołowiny i wieprzowiny marynowanych w białym winie
  • Danie II: polędwiczki w sosie śliwkowym podawane z ziemniakami gratin
  • Deser: parfait z poziomkami

4. Wspólna kolacja przy suto zastawionym stole

Ilość miejsc ograniczona.

Zapisz się!

Zapisy z GoCook.pl

Warsztaty Viva la France! czyli francuskie smaki w pigułce 5h - kurs weekendowy

Miejsce Termin Wersja standardowa Wersja z tabletem
Warszawaod 2018-12-14 do 2018-12-14Cena: 299 Zapisz sięCena: 0 Zapisz się