Kurs Manager Gastronomii / Restauracji

O tym, jak trudno wykonuje się zawód  Manager Gastronomii – Manager Restauracji wie każdy, kto choć przez chwilę pracował w tej branży. Z jednej strony, mamy do czynienia z prawnymi aspektami organizacji firmy: należy przestrzegać litery prawa, pamiętać o obowiązujących przepisach i terminach. Z drugiej, musimy wykazać się szeregiem kompetencji miękkich pozwalających zbudować zgrany i efektywnie działający zespół. Restauracja, sala bankietowa, stołówka czy nawet mała knajpka, o której istnieniu wiedzą tylko miłośnicy ciszy i spokoju – wszystkie te miejsca istnieją dla ludzi i dzięki ludziom. Dlatego też, chcąc stworzyć ciekawy,  przynoszący zyski zakład gastronomiczny,  należy uzbroić się w odpowiednią ku temu wiedzę.

Dlatego też, Let’s GoCook.pl ma zaszczyt zaprosić Państwa na  jedyny w swoim rodzaju kurs Manager Gastronomii – Manager Restauracji. W ciągu 16h zajęć poznamy najważniejsze aspekty działalności zakładu gastronomicznego: nauczymy się, jak rekrutować pracowników by stworzyć prawdziwy zespół, prześledzimy zagadnienia z zakresu prawa pracy i prawa gospodarczego, a nawet poznamy różnice między konkretnymi elementami sprzętu gastronomicznego. Nie zabraknie także cennych wskazówek, jak stworzyć smaczną kartę dań,  dobrać efektownie meble czy też zaprojektować konkurencyjną strategię marketingową, Dzięki wspaniałym lektorom poznamy różnice między sztuką somelierską, baristyczną oraz miksologii koktajli.

Sami Państwo widzicie, że  kurs Manager Gastronomii – Manager Restauracji to nie przelewki. To ciężka praca, która zaowocuje stworzeniem restauracji będącej świetlanym punktem na mapie gastronomicznych restauracji w Państwa mieście.  Niech pierwszym punktem na skali przyszłych sukcesów będzie zdanie egzaminu wewnętrznego, przeprowadzonego przez Let’s GoCook.pl oraz uzyskanie zaświadczenia i certyfikatu MEN, jako potwierdzenie nabytych umiejętności.

Do czego przygotuje mnie ten kurs?

Dobry zawód jest dziś gwarancją spokojnego życia. Zwłaszcza taki, w którym łatwo jest znaleźć pracę. Kurs manager gastronomii – manager restauracji umożliwia uzyskanie bądź uzupełnienie wiedzy i kwalifikacji zawodowych. Celem kursu jest zdobycie przez uczestników wiedzy i umiejętności w zakresie zarządzania firmą gastronomiczną.

 

Do kogo adresowany jest ten kurs?

Kurs skierowany jest do osób planujących otworzyć działalność gastronomiczną oraz do osób już będących właścicielami lokali gastronomicznych. Kurs daje niepowtarzalną możliwość poznania tajemnic branżowych, dostępnych tylko pracownikom.

 

Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

Celem kursu jest wykształcenie wiedzy i umiejętności jakie powinien posiadać manager, czyli:

  • zapoznasz się z zasadami efektywnego zarządzania, budowania i motywowania zespołu,
  • otrzymasz praktyczne wskazówki  dotyczące prawa pracy, ubiegania się o koncesje i pozwolenia bądź tworzenia wewnętrznych procedur jakościowych,
  • poznasz aktualne trendy związane z koncepcją działalności w branży gastronomicznej,
  • wykształcisz umiejętności związanie z nawiązywaniem współpracy z firmami partnerskimi,
  • przygotujesz biznes plan,
  • nauczysz się w praktyce obsługi programów i narzędzi do inwentaryzacji.

 

Gdzie mogę podjąć pracę po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu szkolenia zwiększasz swoje szanse na pozytywne przejście procesu rekrutacji na menadżera restauracji, możesz też otworzyć własną działalność uzbrojony w niezbędna wiedzę. Po ukończeniu kursu w naszej firmie bez problemu będziesz mógł starać się o pracę w firmach cateringowych, gastronomicznych czy hotelarskich. Aktualne oferty pracy dla kadry menadżerskiej w gastronomii znajdziesz tutaj. 

Restauracje, hotele, lokale gastronomiczne nie tylko w Polsce, ale i w całej Unii Europejskiej poszukują osób znających się sprawnym nadzorze i zarządzaniu. Ważne jest aby wiedza była oparta o umiejętności praktyczne, które nasz kurs zapewnia.

 

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

Firma GoWork.pl posiada w pełni wyposażone sale szkoleniowe. Współpracujemy z wieloma najlepszymi hotelami, restauracjami i szkołami w całej Polsce, a uczestnikom gwarantujemy niezbędne materiały do nauki. Zajęcia praktyczne odbywają się w rożnych hotelach i restauracjach zgodnie z określonym harmonogramem współpracy z GoWork.pl Niezwykle doświadczona kadra wykładowców doskonale przygotuje uczestników do egzaminu oraz do przyszłej pracy.

 

Materiały szkoleniowe

Oferujemy Państwu możliwość wyboru wersji standard lub wersji rozszerzonej-z tabletem.

Materiały tradycyjne – cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Tablet – opcja płatna dodatkowo 350 zł. Cena zawiera 7- calowy tablet  FreeMe x4 7. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.4 KitKat. Posiada między innymi: wydajny procesor Quad-core 1.0GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, wbudowana pamięć flash 8 GB, pamięć RAM 512 MB, układ grafiki 3D, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.

Vouchery na szkolenie

 

Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może inspirację do zmiany?

Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby. Sprawdź zakładkę vouchery.  http://gocook.pl/voucher-2/

Jak się zapisać
  1. W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i miasto i kliknij „Zapisz się”
  2. Po uzupełnieniu  formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki w wysokości min. 100 zł w wersji standard lub 250 zł dla wersji rozszerzonej (lub całości kwoty) na podany w umowie w ciągu 48 h od daty rejestracji. Indywidualny numer konta znajduje się na umowie zgłoszenie.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. W ciągu 2 dni roboczych od rejestracji koordynator szkolenia skontaktuje się z Państwem telefonicznie bądź mailowo i poinformuje o wszelkich szczegółach szkolenia.

Program kursu

KURS MANAGERA GASTRONOMII

Moduł I. Zawód Manager Gastronomii:

  • Cele i główne zadania stawiane przed managerem,
  • Manager jako: planista, organizator, kierownik, kontroler, administrator oraz motywator działań
  • Efektywna komunikacja z zespołem: delegowanie zadań, budowanie motywacji, rozwiązywanie konfliktów i sytuacji spornych
  • Jak zwiększyć obroty – sprzedaż sugestywna i śledzenie działań konkurencji
  • Oszustwa i kradzieże: sposoby zwalczania i eliminowania negatywnych zachowań

Moduł II. Prawne aspekty prowadzenia zakładu gastronomicznego:

  • Podstawowe zagadnienia z zakresu prawa pracy
  • Tworzenie wewnętrznych procedur jakościowych: bhp, HACCP, wymogi sanepidu oraz potrzebne badania,
  • Zasady ubiegania się o pozwolenia i koncesje, rozliczenia z ZUS i US

Moduł III. Tworzenie lokalu gastronomicznego:

  • Budżetowanie inwestycji: określenie charakteru lokalu, target miejsca, planowanie przestrzenne, przykładowe koszty wyposażenia
  • Rodzaje urządzeń gastronomicznych
  • Tworzenie karty menu – układ czcionki, kolorów, układ pozycji

Moduł IV: Rozmowy handlowe i savoir vivre w gastronomii i hotelarstwie:

  • Nawiązanie współpracy z firmami partnerskimi: producenci, dostawy, hurtownie
  • Negocjowanie kontraktów i podpisywanie umów
  • Managment Gastronomiczny: sposób rozliczania się z inwestorem.

Moduł V. Wskaźniki kontrolne pomocne w zarządzaniu w gastronomii:

  • Wskaźniki Food Cost i Drink Cost: tworzenie kalkulacji i wycen oraz minimalizowanie kosztów, oszacowanie wartości sprzedaży i zysku
  • Wzory druków i dokumentów ewidencjonowania obrotów.
  • Marża, narzut a cena produktu
  • Elektroniczne systemy remanentowe (Point of Sales), terminale dotykowe, drukarki bonowe, urządzenia fiskalne itd. Analiza programów dostępnych na polskim rynku.

Ilość miejsc ograniczona.

Zapisz się!

Zapisy z GoWork.pl

Kurs manager gastronomii - manager restauracji - kurs weekendowy

Miejsce Termin Wersja standardowa Wersja z tabletem
Warszawaod 2018-06-17 do 2018-06-23Cena: 549 Zapisz sięCena: 899 Zapisz się
Warszawaod 2018-05-12 do 2018-05-13Cena: 549 Zapisz sięCena: 899 Zapisz się

Kurs manager gastronomii - manager restauracji - kurs wieczorowy

Miejsce Termin Wersja standardowa Wersja z tabletem
Warszawaod 2018-05-22 do 2018-05-23Cena: 549 Zapisz sięCena: 899 Zapisz się

Kurs manager gastronomii - manager restauracji 16h - kurs dzienny

Miejsce Termin Wersja standardowa Wersja z tabletem
Warszawaod 2018-05-11 do 2018-05-14Cena: 549 Zapisz sięCena: 899 Zapisz się