You are currently viewing Jesienna Magia w Kuchni: Warsztaty Kulinarne z sezonowymi produktami.
autumn set of pumpkins and dried leaves on a wooden background

Jesienna Magia w Kuchni: Warsztaty Kulinarne z sezonowymi produktami.

  • Post author:
  • Post category:Blog

[et_pb_section fb_built=”1″ fullwidth=”on” _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_fullwidth_header title=”Jesienna Magia w Kuchni: Warsztaty Kulinarne z Sezonowymi Produktami” text_orientation=”center” _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” background_color=”#000000″ background_image=”https://gocook.pl/wp-content/uploads/2023/09/131408182_l_normal_none-scaled.jpg” background_position=”top_center” global_colors_info=”{}”][/et_pb_fullwidth_header][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Dzień Dobry dla wszystkich miłośników gotowania razem z Go Cook. Witamy Was w ten piękny, wrześniowy poniedziałek i jak zwykle dostarczamy dużo motywacji i energii do działania, gdyż w tym tygodniu będzie dość intensywnie, ale to nic, działamy na najwyższych obrotach. 

Jesień to pora roku pełnych zmian w przyrodzie, która zachwyca swoją wyłączną aurą i charakterystycznymi cechami. Jest to doskonały czas do eksperymentowania w kuchni, a zwłaszcza do korzystania z artykułów sezonowych jakimi są między innymi dynie, śliwki czy grzyby. Okres ten to prawdziwy raj dla miłośników dobrego smaku.

My na Jutrzenki 76 już wczuliśmy się w klimat, a teraz naszą misją jest sprawić byście Wy również go poczuli. Zapraszamy zatem na wspólne odkrywanie jesiennych smaków i aromatów, a polecamy zacząć od kubka rozgrzewającej herbaty co by nie ostudziło Waszych emocji.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://gocook.pl/wp-content/uploads/2023/06/324109716_706861507670325_446320527536876945_n-1.jpg” alt=”urodzinowe warsztat kulinarny” title_text=”urodzinowy warsztat kulinarny” align=”center” _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” custom_padding=”6px|||||” global_colors_info=”{}”]

Jak to jest z tą dynią?

Dynia ma delikatny, słodki smak i kremową technologię, co sprawia, że ​​można je przyrządzać oddzielnie, jak i słonych potraw. Jest źródłem witamin takich jak A, C, E oraz witamin z grupy B. Zawiera także składniki mineralne, takie jak potas, żelazo i magnez.

Dynię można wykorzystać do przygotowania zup, puree, ciast, placuszków, naleśników, risotto, a nawet deserów, takich jak sernik dyniowy czy tarta dyniowa.

Uwierzcie nam, że wygląda ona dobrze nie tylko jako dekoracja na jesiennych targowiskach, ale również na stołach.

Nie zapominajcie o pestkach dyni! Należą one do alternatywnego źródła, zdrowych tłuszczów i minerałów. Można je prażyć i używać do sałatek, płatków śniadaniowych lub nawet wykorzystywanych jako składnik pesto.

Bogactwo zbiorów u sadowników

Bogactwo literatury u sadowników to piękny i obfity okres, kiedy przyroda obdarza ich plonami owoców i warzyw. To czas, kiedy można zastosować świeżość i różnorodność produktów prosto z ogrodu lub sadu. Jabłka, gruszki czy śliwki idealnie komponują się z naszym menu jesiennym. Biesiada podczas warsztatów w Go Cook jest dominowana przez kuchnię polską i jakże pyszną dekonstrukcję szarlotki. Tego smaku nie da się opisać, ten smak trzeba poczuć.

Gruszki duszone w czerwonym winie z cynamonem, goździkami i gałką muszkatołową stanowią elegancki i aromatyczny deser, którym będziesz w stanie zaskoczyć swoich gości. Alternatywą do równie eleganckiego deseru może być tarta figowa, której smak również zaskakuje podniebienie.

Możecie postarać się również zamknąć bogactwo jesiennych artykułów sezonowych w przetworach, do czego bardzo zachęcamy! Ich smak zostanie z Wami na dłużej i będziecie mieli możliwość wykorzystania go okresie zimowym.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://gocook.pl/wp-content/uploads/2023/09/109024225_l_normal_none-scaled.jpg” alt=”top view of bowl with pumpkin cream soup with seeds and bread on table” title_text=”top view of bowl with pumpkin cream soup with seeds and bread on table” align=”center” _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Raj dla grzybiarzy

Okres, kiedy miłośnicy grzybobrania wyruszają w lasy i bory, uzbrojeni w kosze i noże, w poszukiwaniu aromatycznych grzybów czas start. To również czas, gdy kuchnie w całym świecie napełniają się zapachem zup grzybowych, sosów i innych posiłków spożywanych ze skarbami lasu. Można je również wykorzystać do kremowego risotto, doskonale sprawdzą się tu borowiki lub maślaki, które podbiją jego smak.

Są doskonałe bez dwóch zdań jako farsz do pierogów, bo kto powiedział, że pierogi z kapustą i grzybami można jeść tylko na święta? Uczestnicy warsztatów kulinarnych na Jutrzenki 76 podbijają polską kuchnię już teraz, gdzie to właśnie pierogi stanowią danie główne w menu.

A dla dociekliwych w kuchni mamy do zaproponowania tatrę z nadzieniem z duszonych grzybów, cebuli i sera, idealna opcja na sycące i pyszne danie główne.

Pamiętajcie, że przed użyciem grzybów zebranych samodzielnie w lesie, konieczne jest ich rozpoznanie. Niektóre gatunki grzybów są trujące i mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Jeśli nie jesteście pewni, co do klasy grzyba, lepiej niech nie trafia on do Waszego koszyka.

Za to Was zachęcamy byście trafili na Jutrzenki 76 i razem z nami odkrywali bogactwo i aromat jesiennych artykułów sezonowych.

Czekamy na Was! Zapraszamy do kontaktu.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_divider _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_divider][et_pb_text _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Przeczytaj także:

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ fullwidth=”on” _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_fullwidth_header title=”Rozglądasz się za salą na warsztaty kulinarne w Warszawie?” button_one_text=”Sprawdź naszą propozycję” button_one_url=”https://gocook.pl/wynajem-sali” _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Sprawdź naszą ofertę sali na wyjanem w Warszawie. Lokalizacja blisko centrum, dla 150 gości.

[/et_pb_fullwidth_header][/et_pb_section]