You are currently viewing Kurs cukierniczy I i II stopnia

Kurs cukierniczy I i II stopnia

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_image src=”https://gocook.pl/wp-content/uploads/2016/08/67439120_xxl.jpg” alt=”67439120_xxl” title_text=”67439120_xxl” align_tablet=”center” align_phone=”center” align_last_edited=”on|desktop” admin_label=”Obraz” _builder_version=”4.13.1″ animation_style=”fade” animation_duration=”500ms” animation=”fade_in” sticky=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” always_center_on_mobile=”on” global_colors_info=”{}”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]

Kurs cukierniczy I i II stopnia 90h dydaktycznych

Kurs cukierniczy I i II stopnia to szkolenie skierowane do miłośników słodkich smaków, którzy chcą poznać nowoczesne receptury oraz tworzyć oryginalne wypieki i słodkości. Wspólnymi siłami będziemy gnietli kruche ciasta, ucierali biszkopty oraz tworzyli zawiesiste masy. Nie zabraknie także aranżowania elementów dekoracyjnych, powstałych na bazie różnorodnych mas cukrowych, takich jak: lukier, karmel czy czekolada. Pod czujnym okiem wykwalifikowanych nauczycieli, poznamy procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności, rozszyfrujemy procedury HACCP, a nawet zapoznamy się z nowoczesnymi narzędziami stosowanymi w pracy cukiernika

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_divider disabled_on=”on|on|off” admin_label=”Separator” _builder_version=”4.13.1″ hide_on_mobile=”on” global_colors_info=”{}”] [/et_pb_divider][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]

Choć czeka nas dużo słodkiej pracy, tajemnice zawodu cukiernika zostaną opanowane po mistrzowsku! Oddając się w nasze ręce, przeżyjecie niezapomnianą przygodę, która będzie mogła trwać na długo po skończonych zajęciach: postaramy się, aby pod postacią własnoręcznie przygotowanych wypieków, zabrali Państwo do swoich domów odrobinę tej magicznej słodyczy. A na koniec przeprowadzonego kursu, wspaniały dyplom i zaświadczenie MEN, upamiętniające spędzenie słodkich chwil z Let’s GoCook.pl x beko. 

Spójrzcie, ile cudownych chwil czeka uczestników naszego szkolenia. Podczas 90h zajęć, nasi kursanci mają gwarancję:

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]

  • uczestnictwa w największej ilości zajęć szkoleniowych na rynku przy zachowaniu najniższej ceny
  • poznania  nowoczesnych technik przygotowywania, dekorowania oraz serwowania wypieków i deserów, których nie powstydziłby się najlepsze cukiernie świata – pamiętaj, że w Let’s GoCook.pl aż 90% zajęć to praktyka!
  • uczestnictwa w zajęciach pełnych przyjaznej, rodzinnej atmosfery, podczas których poznajemy sekrety idealnych wypieków
  • zdobycia dyplomu i certyfikatu MEN – jak widać słodyczy Let’s GoCook.pl nie oparło się same Ministerstwo Edukacji Narodowej. Otrzymane dokumenty przyczynią się do uzyskania pracy marzeń w Polsce i UE; tym bardziej, że równocześnie możemy starać się certyfikat sporządzony w języku niemieckim i angielskim,

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]

  • poznania wspaniałych Trenerów – ludzi, którzy zarażają pasją do pieczenia. Dzięki zaangażowaniu oraz indywidualnemu podejściu naszych lektorów będziemy mogli zdobyć rzetelną wiedzę teoretyczną, praktyczne umiejętności oraz poznać masę cennych wskazówek, które z pewnością przydadzą się w dalszej pracy zawodowej.
  • jesteś absolwentem szkolenia zorganizowanego przez Let’s GoCook.pl? Brawo, właśnie zdobyłeś 10 % zniżki, którą możesz wykorzystać uczestnicząc w innych kursach organizowanych przez naszą firmę.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_accordion admin_label=”Harmonijka” _builder_version=”4.13.1″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”][et_pb_accordion_item title=”W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu? ” open=”on” _builder_version=”4.13.1″ global_colors_info=”{}”]

Po ukończeniu kursu cukierniczego możesz pracować jako cukiernik lub asystent cukiernika. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=” Wymagania wstępne” _builder_version=”3.0.47″ global_colors_info=”{}” open=”off”]

zaświadczenie o stanie zdrowia od lekarza medycyny pracy, bądź aktualna książeczka SANEPID

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Certyfikaty” _builder_version=”3.0.47″ global_colors_info=”{}” open=”off”]

Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje ZAŚWIADCZENIE  wydawane na podstawie: § 18 ust.2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej  z dnia 18.08.2017 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz 1632)

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Organizacja zajęć” _builder_version=”4.13.1″ global_colors_info=”{}” open=”off”]

Kurs cukierniczy I i II stopnia trwa 90h dydaktycznych (45 min.) i proponowany jest w 3 trybach:

  • Weekendowym (zaocznym) – 5 zjazdów (10 dni), gdzie zajęcia odbywają się co tydzień w soboty i w niedziele w naszej Akademii kulinarnej Let’s GoCook & Szklarnia ul. Jutrzenki 76 w Warszawie. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane w innych miastach- cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.
  • Dziennym – 10 dni roboczych, gdzie zajęcia odbywają się codziennie. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej w innych miastach organizowane w cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.
  • Wieczorowym – 10 dni roboczych, gdzie zajęcia odbywają się codziennie mniej więcej od godz. 15 do wieczora. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane w innych miastach w: cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Jak się zapisać” _builder_version=”4.13.1″ global_colors_info=”{}” open=”off”]

  1. W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i kliknij „Zapisz się”. Kursy organizowany jest przez naszego partnera GoWork.eu
  2. Po uzupełnieniu  formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Dokonanie wpłaty na indywidualny numer konta, który znajduje się na umowie zgłoszenie, w ciągu 48 godzin od daty zgłoszenia uczestnictwa.
  7. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.

[/et_pb_accordion_item][/et_pb_accordion][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” text_orientation=”center” module_alignment=”center” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]

Program kursu

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_toggle title=”KURS CUKIERNICZY I STOPNIA” admin_label=”Zakładka rozwijana” _builder_version=”3.0.87″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]I Niezbędnik cukiernika – to co powinieneś wiedzieć o pracy cukiernika 

1. Wyposażenie stanowiska pracy, organizacja stanowiska pracy; terminologia stosowana w cukiernictwie

  • narzędzia, maszyny i urządzenia wykorzystywane w pracy
  1. Podstawowe zagadnienia z zakresu bhp, ppoż. oraz pierwszej pomocy
  2.  Wymogi systemu HACCP w gastronomii,
  3. Procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności,
  • prawidłowa obróbka wstępna i termiczna produktów spożywczych dla zachowania ich walorów smakowych i bezpiecznego przechowywania,
  • zasady racjonalnego doboru surowców i ich maksymalnego wykorzystania w kuchni,
  • techniki rozpoznawania przydatności surowców do produkcji
  1. Surowce i materiały pomocnicze stosowane w cukiernictwie – sposoby doboru surowców do poszczególnych wyrobówII. Część praktyczna- warsztaty cukiernicze, sporządzanie różnych rodzajów ciast i wyrobów cukierniczych czyli: praktyczne zastosowanie procesów technologicznych w cukiernictwie 6. Kruche ciasta
  • podstawowe i słone,
  • ciasto półkruche,
  • kruche ciasteczka,
  • do spodów, serników lub szarlotek lub babeczek lub lekkich tart
  1. Ciasta ucierane
    8. Ciasta biszkoptowe
  • biszkopty jako podstawy do innych ciast, ciastka korpusowe;
  • wykorzystanie ciasta biszkoptowego do produkcji różnych wyrobów: m.in. rolady, krajanki tortowe
  1. Kremy lub pianki, musy, mleczka oraz panna cotta
  • sekrety udanych kremów

[/et_pb_toggle][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_toggle title=”KURS CUKIERNICZY II STOPNIA” admin_label=”Zakładka rozwijana” _builder_version=”3.0.87″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]

KURS CUKIERNICZY II STOPNIA

  1. Serniki
    • sernik tradycyjny
    • sernik na zimno
  2. Przygotowanie i podstawy pracy z karmelem
    • Flan
    • crème brûlée
  3. Podstawy pracy z czekoladą
    • tajniki i techniki pracy z czekoladą,
    • polewy i ozdoby czekoladowe
  4. Torty na bazie ciast biszkoptowych + dekoracja
  5. Cupcake lub muffiny + dekoracja
  6. Pierniki lub pierniczki i keksy
  7. Cake popsy lub bajaderki, nugaty
  8. Podstawy Dekorowania
    • wykorzystanie barwników, masy marcepanowej, lukrów plastycznych i innych
    • dekorowanie, m.in. kremami, czekoladą, lukrem plastycznym,
    • informacje o różnych rodzajach mas plastycznych,
    • użycie barwników spożywczych z lukrem i masą cukrową,
    • użycie dekoracji i tworzenie tortów piętrowych
  9. Beza i makaroniki + dodatki
  10. Co w oleju pływa : faworki i pączki
  11. Ciasta drożdżowe, makowce, strudle
  12. Najnowsze trendy w wyrobach cukierniczych
  13. Ekspozycja i aranżacja
  14. Zarządzanie lokalem gastronomicznym

[/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row padding_mobile=”off” column_padding_mobile=”on” admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_margin=”0px||0px|” custom_padding=”0px||0px|” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_divider disabled_on=”on|on|off” admin_label=”Separator” _builder_version=”4.13.1″ hide_on_mobile=”on” global_colors_info=”{}”] [/et_pb_divider][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Sekcja” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_cta title=” Ilość miejsc ograniczona.” button_url=”#register” url_new_window=”on” button_text=”Zapisz się!” admin_label=”Wezwanie do działania” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” button_letter_spacing_hover=”0″ global_colors_info=”{}” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”on” button_letter_spacing__hover=”0″ button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_cta][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” text_orientation=”center” module_alignment=”center” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]Proszę pamiętać, że program kursu jest dostosowywany przez trenera do poziomu umiejętności cukierniczych danej grupy, która się zgłosi na dany termin. Poziom kursu – podstawowy, średni.

Kurs nie jest organizowany w formie stanowiskowej. Kursanci pracują w różnej formie w zależności od modelu pracy danego lektora: zarówno w grupach, dwójkach, samodzielnie ale i trener prowadzi często pokaz.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Sekcja” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row padding_mobile=”off” column_padding_mobile=”on” admin_label=”Wiersz” module_id=”register” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” text_orientation=”center” module_alignment=”center” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]

Zapisy

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]

Kurs cukierniczy I i II stopnia 90h

Miejsce Termin Cena
Warszawaod 2025-01-13 do 2025-01-31Cena: 2600 Zapisz się
Kursy organizowany jest przez naszego partnera GoWork.eu

Kurs cukierniczy I i II stopnia 90h

Miejsce Termin Cena
Warszawaod 2025-01-11 do 2025-02-09Cena: 2600 Zapisz się
Kursy organizowany jest przez naszego partnera GoWork.eu
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_text _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”]

Zobacz inne nasze kursy kucharskie

[/et_pb_text][et_pb_post_slider include_categories=”192″ more_text=”Zobacz szczegóły ” show_meta=”off” _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/et_pb_post_slider][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]