[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_image src=”https://gocook.pl/wp-content/uploads/2016/08/67439120_xxl.jpg” alt=”67439120_xxl” title_text=”67439120_xxl” align_tablet=”center” align_phone=”center” align_last_edited=”on|desktop” admin_label=”Obraz” _builder_version=”4.13.1″ animation_style=”fade” animation_duration=”500ms” animation=”fade_in” sticky=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” always_center_on_mobile=”on” global_colors_info=”{}”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]
Kurs cukierniczy I i II stopnia 90h dydaktycznych
Kurs cukierniczy I i II stopnia to szkolenie skierowane do miłośników słodkich smaków, którzy chcą poznać nowoczesne receptury oraz tworzyć oryginalne wypieki i słodkości. Wspólnymi siłami będziemy gnietli kruche ciasta, ucierali biszkopty oraz tworzyli zawiesiste masy. Nie zabraknie także aranżowania elementów dekoracyjnych, powstałych na bazie różnorodnych mas cukrowych, takich jak: lukier, karmel czy czekolada. Pod czujnym okiem wykwalifikowanych nauczycieli, poznamy procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności, rozszyfrujemy procedury HACCP, a nawet zapoznamy się z nowoczesnymi narzędziami stosowanymi w pracy cukiernika
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_divider disabled_on=”on|on|off” admin_label=”Separator” _builder_version=”4.13.1″ hide_on_mobile=”on” global_colors_info=”{}”] [/et_pb_divider][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]
Choć czeka nas dużo słodkiej pracy, tajemnice zawodu cukiernika zostaną opanowane po mistrzowsku! Oddając się w nasze ręce, przeżyjecie niezapomnianą przygodę, która będzie mogła trwać na długo po skończonych zajęciach: postaramy się, aby pod postacią własnoręcznie przygotowanych wypieków, zabrali Państwo do swoich domów odrobinę tej magicznej słodyczy. A na koniec przeprowadzonego kursu, wspaniały dyplom i zaświadczenie MEN, upamiętniające spędzenie słodkich chwil z Let’s GoCook.pl x beko.
Spójrzcie, ile cudownych chwil czeka uczestników naszego szkolenia. Podczas 90h zajęć, nasi kursanci mają gwarancję:
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]
- uczestnictwa w największej ilości zajęć szkoleniowych na rynku przy zachowaniu najniższej ceny
- poznania nowoczesnych technik przygotowywania, dekorowania oraz serwowania wypieków i deserów, których nie powstydziłby się najlepsze cukiernie świata – pamiętaj, że w Let’s GoCook.pl aż 90% zajęć to praktyka!
- uczestnictwa w zajęciach pełnych przyjaznej, rodzinnej atmosfery, podczas których poznajemy sekrety idealnych wypieków
- zdobycia dyplomu i certyfikatu MEN – jak widać słodyczy Let’s GoCook.pl nie oparło się same Ministerstwo Edukacji Narodowej. Otrzymane dokumenty przyczynią się do uzyskania pracy marzeń w Polsce i UE; tym bardziej, że równocześnie możemy starać się certyfikat sporządzony w języku niemieckim i angielskim,
[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]
- poznania wspaniałych Trenerów – ludzi, którzy zarażają pasją do pieczenia. Dzięki zaangażowaniu oraz indywidualnemu podejściu naszych lektorów będziemy mogli zdobyć rzetelną wiedzę teoretyczną, praktyczne umiejętności oraz poznać masę cennych wskazówek, które z pewnością przydadzą się w dalszej pracy zawodowej.
- jesteś absolwentem szkolenia zorganizowanego przez Let’s GoCook.pl? Brawo, właśnie zdobyłeś 10 % zniżki, którą możesz wykorzystać uczestnicząc w innych kursach organizowanych przez naszą firmę.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_accordion admin_label=”Harmonijka” _builder_version=”4.13.1″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”][et_pb_accordion_item title=”W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu? ” open=”on” _builder_version=”4.13.1″ global_colors_info=”{}”]
Po ukończeniu kursu cukierniczego możesz pracować jako cukiernik lub asystent cukiernika. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej.
[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=” Wymagania wstępne” _builder_version=”3.0.47″ global_colors_info=”{}” open=”off”]
zaświadczenie o stanie zdrowia od lekarza medycyny pracy, bądź aktualna książeczka SANEPID
[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Certyfikaty” _builder_version=”3.0.47″ global_colors_info=”{}” open=”off”]
Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje ZAŚWIADCZENIE wydawane na podstawie: § 18 ust.2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 18.08.2017 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz 1632)
[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Organizacja zajęć” _builder_version=”4.13.1″ global_colors_info=”{}” open=”off”]
Kurs cukierniczy I i II stopnia trwa 90h dydaktycznych (45 min.) i proponowany jest w 3 trybach:
- Weekendowym (zaocznym) – 5 zjazdów (10 dni), gdzie zajęcia odbywają się co tydzień w soboty i w niedziele w naszej Akademii kulinarnej Let’s GoCook & Szklarnia ul. Jutrzenki 76 w Warszawie. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane w innych miastach- cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.
- Dziennym – 10 dni roboczych, gdzie zajęcia odbywają się codziennie. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej w innych miastach organizowane w cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.
- Wieczorowym – 10 dni roboczych, gdzie zajęcia odbywają się codziennie mniej więcej od godz. 15 do wieczora. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane w innych miastach w: cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.
[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Jak się zapisać” _builder_version=”4.13.1″ global_colors_info=”{}” open=”off”]
- W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i kliknij „Zapisz się”. Kursy organizowany jest przez naszego partnera GoWork.eu
- Po uzupełnieniu formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
- Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
- Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
- Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
- Dokonanie wpłaty na indywidualny numer konta, który znajduje się na umowie zgłoszenie, w ciągu 48 godzin od daty zgłoszenia uczestnictwa.
- Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
[/et_pb_accordion_item][/et_pb_accordion][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” text_orientation=”center” module_alignment=”center” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]
Program kursu
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_toggle title=”KURS CUKIERNICZY I STOPNIA” admin_label=”Zakładka rozwijana” _builder_version=”3.0.87″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]I Niezbędnik cukiernika – to co powinieneś wiedzieć o pracy cukiernika
1. Wyposażenie stanowiska pracy, organizacja stanowiska pracy; terminologia stosowana w cukiernictwie
- narzędzia, maszyny i urządzenia wykorzystywane w pracy
- Podstawowe zagadnienia z zakresu bhp, ppoż. oraz pierwszej pomocy
- Wymogi systemu HACCP w gastronomii,
- Procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności,
- prawidłowa obróbka wstępna i termiczna produktów spożywczych dla zachowania ich walorów smakowych i bezpiecznego przechowywania,
- zasady racjonalnego doboru surowców i ich maksymalnego wykorzystania w kuchni,
- techniki rozpoznawania przydatności surowców do produkcji
- Surowce i materiały pomocnicze stosowane w cukiernictwie – sposoby doboru surowców do poszczególnych wyrobówII. Część praktyczna- warsztaty cukiernicze, sporządzanie różnych rodzajów ciast i wyrobów cukierniczych czyli: praktyczne zastosowanie procesów technologicznych w cukiernictwie 6. Kruche ciasta
- podstawowe i słone,
- ciasto półkruche,
- kruche ciasteczka,
- do spodów, serników lub szarlotek lub babeczek lub lekkich tart
- Ciasta ucierane
8. Ciasta biszkoptowe
- biszkopty jako podstawy do innych ciast, ciastka korpusowe;
- wykorzystanie ciasta biszkoptowego do produkcji różnych wyrobów: m.in. rolady, krajanki tortowe
- Kremy lub pianki, musy, mleczka oraz panna cotta
- sekrety udanych kremów
[/et_pb_toggle][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_toggle title=”KURS CUKIERNICZY II STOPNIA” admin_label=”Zakładka rozwijana” _builder_version=”3.0.87″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]
KURS CUKIERNICZY II STOPNIA
- Serniki
- sernik tradycyjny
- sernik na zimno
- Przygotowanie i podstawy pracy z karmelem
- Flan
- crème brûlée
- Podstawy pracy z czekoladą
- tajniki i techniki pracy z czekoladą,
- polewy i ozdoby czekoladowe
- Torty na bazie ciast biszkoptowych + dekoracja
- Cupcake lub muffiny + dekoracja
- Pierniki lub pierniczki i keksy
- Cake popsy lub bajaderki, nugaty
- Podstawy Dekorowania
- wykorzystanie barwników, masy marcepanowej, lukrów plastycznych i innych
- dekorowanie, m.in. kremami, czekoladą, lukrem plastycznym,
- informacje o różnych rodzajach mas plastycznych,
- użycie barwników spożywczych z lukrem i masą cukrową,
- użycie dekoracji i tworzenie tortów piętrowych
- Beza i makaroniki + dodatki
- Co w oleju pływa : faworki i pączki
- Ciasta drożdżowe, makowce, strudle
- Najnowsze trendy w wyrobach cukierniczych
- Ekspozycja i aranżacja
- Zarządzanie lokalem gastronomicznym
[/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row padding_mobile=”off” column_padding_mobile=”on” admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_margin=”0px||0px|” custom_padding=”0px||0px|” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_divider disabled_on=”on|on|off” admin_label=”Separator” _builder_version=”4.13.1″ hide_on_mobile=”on” global_colors_info=”{}”] [/et_pb_divider][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Sekcja” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_cta title=” Ilość miejsc ograniczona.” button_url=”#register” url_new_window=”on” button_text=”Zapisz się!” admin_label=”Wezwanie do działania” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” button_letter_spacing_hover=”0″ global_colors_info=”{}” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”on” button_letter_spacing__hover=”0″ button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_cta][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” text_orientation=”center” module_alignment=”center” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]Proszę pamiętać, że program kursu jest dostosowywany przez trenera do poziomu umiejętności cukierniczych danej grupy, która się zgłosi na dany termin. Poziom kursu – podstawowy, średni.
Kurs nie jest organizowany w formie stanowiskowej. Kursanci pracują w różnej formie w zależności od modelu pracy danego lektora: zarówno w grupach, dwójkach, samodzielnie ale i trener prowadzi często pokaz.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Sekcja” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row padding_mobile=”off” column_padding_mobile=”on” admin_label=”Wiersz” module_id=”register” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” text_orientation=”center” module_alignment=”center” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]
Zapisy
[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]
Kurs cukierniczy I i II stopnia 90h
Miejsce | Termin | Cena |
---|---|---|
Warszawa | od 2025-01-13 do 2025-01-31 | Cena: 2600 Zapisz się
Kursy organizowany jest przez naszego partnera GoWork.eu |
Kurs cukierniczy I i II stopnia 90h
Miejsce | Termin | Cena |
---|---|---|
Warszawa | od 2025-01-11 do 2025-02-09 | Cena: 2600 Zapisz się
Kursy organizowany jest przez naszego partnera GoWork.eu |
Zobacz inne nasze kursy kucharskie
[/et_pb_text][et_pb_post_slider include_categories=”192″ more_text=”Zobacz szczegóły ” show_meta=”off” _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/et_pb_post_slider][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]