[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_image src=”https://gocook.pl/wp-content/uploads/2016/08/kurs_kelnerski.jpg” alt=”Kurs kelnerski, kelnerzy trzymający tacę z drinkami” title_text=”Kurs kelnerski – ćwiczenia.” align_tablet=”center” align_phone=”center” align_last_edited=”on|desktop” admin_label=”Obraz” _builder_version=”4.13.1″ animation_style=”fade” animation_duration=”500ms” animation=”fade_in” sticky=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” always_center_on_mobile=”on” global_colors_info=”{}”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]
Kurs kelnerski I i II stopnia 70h
Kurs kelnerski I i II stopnia skierowany jest do wszystkich osób zainteresowanych pracą w branży gastronomicznej. W tym zawodzie liczą się konkretne umiejętności oraz profesjonalna postawa: wygląd, sposób bycia, gesty. Dzięki kurtuazji, pewności siebie oraz szerokiemu uśmiechowi, możemy zjednać sobie sympatię najbardziej wybrednych gości. Profesjonalne kelnerstwo to prawdziwa sztuka, której poznanie i opanowanie wymaga odrobiny czasu. W końcu, to od poziomu obsługi klientów zależy sukces restauracji..
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_divider disabled_on=”on|on|off” admin_label=”Separator” _builder_version=”4.13.1″ hide_on_mobile=”on” global_colors_info=”{}”] [/et_pb_divider][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]
Dodatkowe informacje o kursie kelnerskim
Zdając sobie sprawę, jak ważne jest nabycie odpowiednich kompetencji, zanim rozpoczniemy swoją przygodę z określonym zawodem, Let’s GoCook zaprasza wszystkich Państwa do uczestnictwa w Profesjonalnym kursie kelnerskim I i II stopnia. Odbyte szkolenie uzbroi nas w odpowiednią wiedzę teoretyczną, konkretne umiejętności praktyczne oraz masę cennych wskazówek, jak porazić sobie w codziennych wyzwaniach, jakie pojawiają się na drodze profesjonalnego pracownika tej dziedziny gastronomi. Uczestnicząc w kursie kelnerskim I i II stopnia:
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]
– nauczysz się, jak stworzyć wizerunek profesjonalnego kelnera, czym jest sprzedaż sugestywna oraz jak przygotować CV, które przykuje uwagę każdego pracodawcy
– poznasz nowoczesne techniki prezentacji zastawy stołowej, techniki noszenia naczyń i tac oraz różnorodne style obsługi gości – pamiętaj, że w Let’s GoCook.pl aż 80% zajęć to praktyka!
– będziesz uczestniczyć w zajęciach pełnych przyjaznej, rodzinnej atmosfery, podczas której nie tylko poznasz sekrety zawodu profesjonalnego kelnera, ale także nawiążesz cenne kontakty i przyjaźnie
– zdobędziesz dyplom i certyfikat MEN, które przyczynią się do uzyskania pracy marzeń w Polsce i UE. Otrzymując certyfikat w języku angielskim i niemieckim na pewno staniesz się bardziej konkurencyjny na europejskim rynku pracy!
[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]
– poznasz wspaniałych ludzi, którzy zarażają swoją pasją do gastronomii. Dzięki zaangażowaniu oraz indywidualnemu podejściu trenerów otrzymasz rzetelną wiedzę teoretyczną, praktyczne umiejętności oraz zdobędziesz masę cennych wskazówek, które z pewnością przydadzą się w dalszej pracy zawodowej
– jesteś absolwentem szkolenia zorganizowanego przez Let’s GoCook.pl? Brawo, właśnie zdobyłeś 10 % zniżki, którą możesz wykorzystać uczestnicząc w innych kursach organizowanych przez naszą firmę.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_accordion admin_label=”Harmonijka” _builder_version=”4.13.1″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” saved_tabs=”all” global_colors_info=”{}”][et_pb_accordion_item title=”W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu? ” open=”on” _builder_version=”4.13.1″ global_colors_info=”{}”]
Po ukończeniu profesjonalnego kursu kelnerskiego możesz pracować jako kelner lub pomoc kelnerska. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej (np. przez założenie własnej działalności).
[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=” Wymagania wstępne” _builder_version=”4.13.1″ global_colors_info=”{}” open=”off”]
zaświadczenie o stanie zdrowia od lekarza medycyny pracy, bądź aktualna książeczka SANEPID
[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Certyfikaty” _builder_version=”4.13.1″ global_colors_info=”{}” open=”off”]
Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje ZAŚWIADCZENIE wydawane na podstawie: § 18 ust.2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 18.08.2017 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz 1632)
[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Organizacja zajęć” _builder_version=”3.0.47″ global_colors_info=”{}” open=”off”]
Kurs profesjonalnego kelnera I i II stopnia trwa 70h dydaktycznych (45 min.) i proponowany jest w 2 trybach:
weekendowym (zaocznym) – 4 zjazdów (8 dni), gdzie zajęcia odbywają się co tydzień w soboty i w niedziele. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.
dziennym – 8 dni roboczych, gdzie zajęcia odbywają się codziennie. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.
[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Jak się zapisać” _builder_version=”4.13.1″ global_colors_info=”{}” open=”off”]
- W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i kliknij „Zapisz się”. Kursy organizowany jest przez naszego partnera GoWork.eu
- Po uzupełnieniu formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
- Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
- Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
- Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
- Dokonanie wpłaty na indywidualny numer konta, który znajduje się na umowie zgłoszenie, w ciągu 48 godzin od daty zgłoszenia uczestnictwa.
- Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
- W ciągu 2 dni roboczych od rejestracji koordynator szkolenia skontaktuje się z Państwem telefonicznie bądź mailowo i poinformuje o wszelkich szczegółach szkolenia.
[/et_pb_accordion_item][/et_pb_accordion][et_pb_divider _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_divider][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” text_orientation=”center” module_alignment=”center” hover_enabled=”0″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]
Program kursu
[/et_pb_text][et_pb_toggle title=”KURS KELNERSKI I i II STOPNIA” admin_label=”Zakładka rozwijana” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]
- Zawód Profesjonalnego Kelnera
- kultura osobista i etyka zawodowa kelnera
- obowiązki i wizerunek profesjonalnego kelnera
- praca w zespole kelnerskim: jak budować pozytywną komunikację w grupie
- Przygotowanie stanowiska pracy
- higiena pracy i zasady bezpieczeństwa
- wyposażenie zawodowe kelnera
- Prezentacja zastawy stołowej
- bielizna stołowa: techniki składania, rozkładania i zdejmowania obrusów
- prawidłowe dobieranie sprzętu do charakteru potrawy i napoju
- nakrywanie i dekoracja stołu
- Style obsługi: francuski, rosyjski, angielski, amerykański i niemiecki
- Praktyczne umiejętności kelnerskie
- technika noszenia naczyń: nadchwyt, podchwyt, na płaskiej dłoni, na serwetkach kelnerskich, na tacy
- techniki noszenia tac: właściwe chwyty tac, układanie naczyń na tacach/ zasady obciążania, przenoszenie naczyń, wykorzystanie wózka kelnerskiego
- techniki zbierania zastawy stołowej po konsumpcji
- Organizacja i techniki obsługi przy serwowaniu posiłków
- techniki serwowania śniadań
- zasady podawania zup i dań zasadniczych
- zasady obsługi przy podawaniu przekąsek i deserów
- Techniki podawania napojów bezalkoholowych
- zasady podawania napojów gorących
- zasady podawania napojów zimnych
- Techniki podawania napojów alkoholowych
- dobór alkoholu do rodzaju potrawy
- sposoby serwowania: piwa, wódek, likierów, drinków
- techniki podawania wina oraz jego dekantacja
- Obsługa Gości restauracyjnych
- powitanie
- serwis
- obsługa z prawej/lewej strony klienta
- podziękowanie i pożegnanie Gości
- Systemy rozliczeń kelnerskich: system bloczkowy, francuski, półfrancuski, kas kelnerskich
- Zachowanie w sytuacjach stresujących:
- zbijanie obiekcji zgłaszanych przez klientów: nieporozumienia, wątpliwości, reklamacje
- zasady kulturalnego i celowego przyjmowania reklamacji
- zachowania w sytuacjach problematycznych
- Sprzedaż sugestywna
- zwiększenie obrotów restauracji i poziomu zadowolenia klienta
- napiwki jako forma uznania za profesjonalnie wykonaną pracę
- Aktywne poszukiwanie pracy
- jak stworzyć profesjonalne CV
- rozmowa kwalifikacyjna w pigułce: jakich pytań spodziewać się na rozmowie rekrutacyjnej, i jak na nie odpowiedzieć, aby dostać wymarzoną pracę!
[/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_text _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”]
Zobacz inne nasze kursy kucharskie
[/et_pb_text][et_pb_post_slider include_categories=”192″ more_text=”Zobacz szczegóły ” show_meta=”off” _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/et_pb_post_slider][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]