You are currently viewing Kurs kelnerski I i II stopnia

Kurs kelnerski I i II stopnia

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_image src=”https://gocook.pl/wp-content/uploads/2016/08/kurs_kelnerski.jpg” alt=”Kurs kelnerski, kelnerzy trzymający tacę z drinkami” title_text=”Kurs kelnerski – ćwiczenia.” align_tablet=”center” align_phone=”center” align_last_edited=”on|desktop” admin_label=”Obraz” _builder_version=”4.13.1″ animation_style=”fade” animation_duration=”500ms” animation=”fade_in” sticky=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” always_center_on_mobile=”on” global_colors_info=”{}”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]

Kurs kelnerski I i II stopnia 70h

Kurs kelnerski I i II stopnia skierowany jest do wszystkich osób zainteresowanych pracą w branży gastronomicznej. W tym zawodzie liczą się konkretne umiejętności oraz profesjonalna postawa: wygląd, sposób bycia, gesty. Dzięki kurtuazji, pewności siebie oraz szerokiemu uśmiechowi, możemy zjednać sobie sympatię najbardziej wybrednych gości. Profesjonalne kelnerstwo to prawdziwa sztuka, której poznanie i opanowanie wymaga odrobiny czasu. W końcu, to od poziomu obsługi klientów zależy sukces restauracji..

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_divider disabled_on=”on|on|off” admin_label=”Separator” _builder_version=”4.13.1″ hide_on_mobile=”on” global_colors_info=”{}”] [/et_pb_divider][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]

Dodatkowe informacje o kursie kelnerskim

Zdając sobie sprawę, jak ważne jest nabycie odpowiednich kompetencji, zanim rozpoczniemy swoją przygodę z określonym zawodem, Let’s GoCook zaprasza wszystkich Państwa do uczestnictwa w Profesjonalnym kursie kelnerskim I i II stopnia. Odbyte szkolenie uzbroi nas w odpowiednią wiedzę teoretyczną, konkretne umiejętności praktyczne oraz masę cennych wskazówek, jak porazić sobie w codziennych wyzwaniach, jakie pojawiają się na drodze profesjonalnego pracownika tej dziedziny gastronomi. Uczestnicząc w kursie kelnerskim I i II stopnia:

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]

– nauczysz się, jak stworzyć wizerunek profesjonalnego kelnera, czym jest sprzedaż sugestywna oraz jak przygotować CV, które przykuje uwagę każdego pracodawcy

– poznasz  nowoczesne techniki prezentacji zastawy stołowej, techniki noszenia naczyń i tac oraz różnorodne style obsługi gości  – pamiętaj, że w Let’s GoCook.pl aż 80% zajęć to praktyka!

– będziesz uczestniczyć w zajęciach pełnych przyjaznej, rodzinnej atmosfery, podczas której nie tylko poznasz sekrety zawodu profesjonalnego kelnera, ale także nawiążesz cenne kontakty i przyjaźnie

– zdobędziesz dyplom i certyfikat MEN, które przyczynią się do uzyskania pracy marzeń w Polsce i UE. Otrzymując certyfikat w języku angielskim i niemieckim na pewno staniesz się bardziej konkurencyjny na europejskim rynku pracy!

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]

– poznasz wspaniałych ludzi, którzy zarażają swoją pasją do gastronomii. Dzięki zaangażowaniu oraz indywidualnemu podejściu trenerów otrzymasz rzetelną wiedzę teoretyczną, praktyczne umiejętności oraz zdobędziesz masę cennych wskazówek, które z pewnością przydadzą się w dalszej pracy zawodowej

– jesteś absolwentem szkolenia zorganizowanego przez Let’s GoCook.pl? Brawo, właśnie zdobyłeś 10 % zniżki, którą możesz wykorzystać uczestnicząc w innych kursach organizowanych przez naszą firmę.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Wiersz” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_accordion admin_label=”Harmonijka” _builder_version=”4.13.1″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” saved_tabs=”all” global_colors_info=”{}”][et_pb_accordion_item title=”W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu? ” open=”on” _builder_version=”4.13.1″ global_colors_info=”{}”]

 

Po ukończeniu profesjonalnego kursu kelnerskiego możesz pracować jako kelner lub pomoc kelnerska. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej (np. przez założenie własnej działalności). 

 

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=” Wymagania wstępne” _builder_version=”4.13.1″ global_colors_info=”{}” open=”off”]

zaświadczenie o stanie zdrowia od lekarza medycyny pracy, bądź aktualna książeczka SANEPID

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Certyfikaty” _builder_version=”4.13.1″ global_colors_info=”{}” open=”off”]

Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje ZAŚWIADCZENIE  wydawane na podstawie: § 18 ust.2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej  z dnia 18.08.2017 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz 1632)

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Organizacja zajęć” _builder_version=”3.0.47″ global_colors_info=”{}” open=”off”] 

Kurs profesjonalnego kelnera I i II stopnia trwa 70h dydaktycznych (45 min.) i proponowany jest w 2 trybach:

weekendowym (zaocznym) – 4 zjazdów (8 dni), gdzie zajęcia odbywają się co tydzień w soboty i w niedziele. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.

dziennym – 8 dni roboczych, gdzie zajęcia odbywają się codziennie. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Jak się zapisać” _builder_version=”4.13.1″ global_colors_info=”{}” open=”off”]

  1. W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i kliknij „Zapisz się”. Kursy organizowany jest przez naszego partnera GoWork.eu
  2. Po uzupełnieniu formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Dokonanie wpłaty na indywidualny numer konta, który znajduje się na umowie zgłoszenie, w ciągu 48 godzin od daty zgłoszenia uczestnictwa.
  7. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  8. W ciągu 2 dni roboczych od rejestracji koordynator szkolenia skontaktuje się z Państwem telefonicznie bądź mailowo i poinformuje o wszelkich szczegółach szkolenia.

[/et_pb_accordion_item][/et_pb_accordion][et_pb_divider _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_divider][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” text_orientation=”center” module_alignment=”center” hover_enabled=”0″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Program kursu

[/et_pb_text][et_pb_toggle title=”KURS KELNERSKI I i II STOPNIA” admin_label=”Zakładka rozwijana” _builder_version=”4.13.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]

  1. Zawód Profesjonalnego Kelnera
    • kultura osobista i etyka zawodowa kelnera
    • obowiązki i wizerunek profesjonalnego kelnera
    • praca w zespole kelnerskim: jak budować pozytywną komunikację w grupie
  2. Przygotowanie stanowiska pracy
    • higiena pracy i zasady bezpieczeństwa
    • wyposażenie zawodowe kelnera
  3. Prezentacja zastawy stołowej
    • bielizna stołowa: techniki składania, rozkładania i zdejmowania obrusów
    • prawidłowe dobieranie sprzętu do charakteru potrawy i napoju
    • nakrywanie i dekoracja stołu
  4. Style obsługi: francuski, rosyjski, angielski, amerykański i niemiecki
  5. Praktyczne umiejętności kelnerskie
    • technika noszenia naczyń: nadchwyt, podchwyt, na płaskiej dłoni, na serwetkach kelnerskich, na tacy
    • techniki noszenia tac: właściwe chwyty tac, układanie naczyń na tacach/ zasady obciążania, przenoszenie naczyń, wykorzystanie wózka kelnerskiego
    • techniki zbierania zastawy stołowej po konsumpcji
  6. Organizacja i techniki obsługi przy serwowaniu posiłków
    • techniki serwowania śniadań
    • zasady podawania zup i dań zasadniczych
    • zasady obsługi przy podawaniu przekąsek i deserów
  7. Techniki podawania napojów bezalkoholowych
    • zasady podawania napojów gorących
    • zasady podawania napojów zimnych
  8. Techniki podawania napojów alkoholowych
    • dobór alkoholu do rodzaju potrawy
    • sposoby serwowania: piwa, wódek, likierów, drinków
    • techniki podawania wina oraz jego dekantacja
  9. Obsługa Gości restauracyjnych
    • powitanie
    • serwis
    • obsługa z prawej/lewej strony klienta
    • podziękowanie i pożegnanie Gości
  10. Systemy rozliczeń kelnerskich: system bloczkowy, francuski, półfrancuski, kas kelnerskich
  11. Zachowanie w sytuacjach stresujących:
    • zbijanie obiekcji zgłaszanych przez klientów: nieporozumienia, wątpliwości, reklamacje
    • zasady kulturalnego i celowego przyjmowania reklamacji
    • zachowania w sytuacjach problematycznych
  12. Sprzedaż sugestywna
    • zwiększenie obrotów restauracji i poziomu zadowolenia klienta
    • napiwki jako forma uznania za profesjonalnie wykonaną pracę
  13. Aktywne poszukiwanie pracy
    • jak stworzyć profesjonalne CV
    • rozmowa kwalifikacyjna w pigułce: jakich pytań spodziewać się na rozmowie rekrutacyjnej, i jak na nie odpowiedzieć, aby dostać wymarzoną pracę!

[/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_text _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”]

Zobacz inne nasze kursy kucharskie

[/et_pb_text][et_pb_post_slider include_categories=”192″ more_text=”Zobacz szczegóły ” show_meta=”off” _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/et_pb_post_slider][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]