
Szkolenie Smacznie, zdrowo – NARODOWO
Szkolenie Smacznie Zdrowo Narodowo to kurs skupiający się na bogactwie polskich tradycji kulinarnych. Razem prześledzimy mapę polskich zwyczajów oraz sposobów gotowania: od przedwojennych smaków ku nowoczesnym trikom urozmaicającym nasze codzienne gotowanie. Będziemy wykorzystywać, tworzyć i kosztować to, co w naszej kuchni najlepsze: pachnące lasem grzyby, mód prosto z pasieki, świeże owoce i warzywa, a nawet szlachecką dziczyznę i baraninę, z których tak słynęły uczty szeroko opisywane w powieściach Sienkiewicza.
Uczestnictwo w kursie organizowanym przez Let’s GoCook.pl, to gwarancja wzięcia udziału w największej ilości godzin praktycznych, jaka tylko jest możliwa przy organizacji tego typu szkolenia. Choć nie zabraknie krótkiego wykładu teoretycznego, łączącego oldschoolowe tradycje z new modern czyli świeżym i nowoczesnym podejściem do gotowania, to jednak większość czasu poświęcimy na przygotowanie wykwintnych dań i pysznych dodatków. A wszystko pod czujnym okiem mistrzów kuchni polskiej: wykwalifikowanych, pełnych pasji i zaangażowania Trenerów. A na koniec zajęć, czas na wymianę spostrzeżeń przy suto zastawionym stole.
Organizacja zajęć
Zajęcia trwają ok. 5 h – rozpoczęcie 18 – zakończenie około 23.
Materiały szkoleniowe
Oferujemy Państwu możliwość wyboru wersji standard lub wersji rozszerzonej-z tabletem.
Materiały tradycyjne – cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.
Materiały rozszerzone z tabletem- opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 9- calowy tablet Goclever Terra 90. W komplecie otrzymują Państwo firmowe etui wraz z klawiaturą, które spełnią oczekiwania wymagających użytkowników. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.1. Posiada między innymi: dwurdzeniowy procesor DualCore 1GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO/e-BOOK. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.
Vouchery na szkolenie
Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może inspirację do zmiany?
Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby. Sprawdź zakładkę vouchery. https://gocook.pl/voucher-2/
Jak się zapisać
- W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i miasto i kliknij „Zapisz się”
- Po uzupełnieniu formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
- Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
- Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
- Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
- Wpłata zaliczki w wysokości min. 100 zł w wersji standard lub 250 zł dla wersji rozszerzonej (lub całości kwoty) na podany w umowie w ciągu 48 h od daty rejestracji. Indywidualny numer konta znajduje się na umowie zgłoszenie.
- Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
- Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
- W ciągu 2 dni roboczych od rejestracji koordynator szkolenia skontaktuje się z Państwem telefonicznie bądź mailowo i poinformuje o wszelkich szczegółach szkolenia.
Program kursu
Szkolenie Smacznie, zdrowo - NARODOWO
1.0. : Tradycyjna Kuchnia Polska
Na kursie poznasz:
Tradycyjne techniki kulinarne m.in wędzenie, bejcowanie
Sposoby przygotowania mięsa, ryb oraz deserów
Sposoby na atrakcyjne podanie przygotowanych potraw
Podczas każdego spotkania przygotujesz min. 4 potraw + dodatek, czyli :
Zupę
Danie Mięsne
Danie Rybne
Dodatek: sos, sałatka
Deser
Przykładowe menu:
Staropolski żurek
Pieczona Gęś z jabłkiem
Pstrąg wędzony
Dodatek: sos, sałatka
Sernik
———————————————————————————————————————————
Nowe formy wykorzystywania tradycyjnych produktów. Na kursie nie zabraknie nowinek i trików, które urozmaicą Twoje codzienne gotowanie. Szkolenie to pokazuje jak gotować, piec, przygotować dania w kuchni polskiej w nowej odsłonie, jak wyciągnąć to co najlepsze w produktach.
2.0 Nowoczesna Kuchnia Polska
Na kursie poznasz:
Triki i nowinki techniczne dot. technik kulinarnych
Nowoczesne sposoby przygotowania mięsa, ryb oraz deserów
Sposoby na atrakcyjne podanie przygotowanych potraw
Przygotujesz:
Zupę
Danie Mięsne
Danie Rybne
Dodatek: sos, sałatka
Deser
Przykładowe menu:
Krem z marchwi i pieczonej papryki
Polędwiczka wieprzowa z grilowaną gruszką i oscypkiem
Sandacz z risotto z borowikami
Dodatek: sos, sałatka
Lody o smaku chałwy z owocami
———————————————————————————————————————————Kuchnia Polska to nie tylko zraz, bigos czy ziemniaczki. Chcesz poznać zapomnianą kuchnię polską zapraszamy na kurs. Zapoznasz się min z produktami tradycyjnie polskimi ale zapomnianymi przez wieki. Poznasz nowoczesne formy podania dań, miks oldschoolu z new modern a to wszystko w trakcie sześciu godzin zegarowych łączących naukę, zabawę i przepyszną degustację.
1.1. Kuchnia Polska – prestige
Na kursie poznasz:
Produkty zapomniane przez wieki m.in. skarby natury polskiej takie jak bez. dzika róża, głóg i wiele innych a także ich zastosowanie we współczesnej kuchni
Sposoby wykorzystania tradycyjnych produktów w nowoczesny sposób
Mięsa wykorzystywane w przedwojennej kuchni Polskiej mi.n cielęcina, drób czy baranina.
Przygotujesz:
Zupę
Danie Mięsne
Danie Rybne
Dodatek: sos, sałatka
Deser
Przykładowe menu:
Bulion warzywny z boczkiem
Marynowana cielęcina z ziemniakami au gratin
Dorada z pianą z groszku
Dodatek: sos, sałatka
Owoce leśne z galaretką z zsiadłego mleka z dżemem z głogu