akademia kulinarna

warsztaty kulinarne w warszawie

O nas - Misja i wizja Let’s Go Cook

Jesteśmy pasjonatami kuchni i sztuki kulinarnej. Naszą misją jest dzielenie się wiedzą i umiejętnościami w zakresie gotowania, aby pomóc ludziom odkryć nowe smaki i techniki. Wierzymy, że gotowanie to nie tylko przygotowywanie posiłków, ale także sposób na wyrażenie siebie i budowanie relacji. Nasza wizja to stworzenie społeczności ludzi, którzy kochają gotowanie i chcą się dzielić swoimi doświadczeniami. Chcemy inspirować i edukować – nasze kursy gotowania są przygotowane tak aby każdy mógł czerpać radość z gotowania, zdobywał nowe umiejętności i odkrywać bogactwo sztuki kulinarnej.

Warsztaty kulinarne w Warszawie w wyjątkowej formie

Najlepsza impreza zaczyna się w kuchni! Jedzenie to nie tylko smak, to także, zapach, sposób podania na talerzu oraz opowieść tych, którzy je przygotowali. A przede wszystkich najlepszy sposób na integrację zespołu. Zapraszamy na kulinarną wycieczkę, która będzie przygotowana przez Szefa Kuchni w formie wyjątkowego show, zakończonego wspólną degustacją.

Oferujemy 5 sal kucharskich, w których jednocześnie może swobodnie gotować 120 uczestników. Możecie przygotować spersonalizowane menu warsztatowe dopasowane do Waszych potrzeb lub skorzystać z naszych propozycji bazujących na sztandarowych pozycjach różnych kuchni świata. Warsztaty prowadzone są przez Szefa Kuchni z ponad 15 letnim doświadczeniem – Arkadiusza Płońskiego, który pracował w najlepszych restauracjach w kraju i za granicą. Prawdziwy artysta kulinarny, wkładający całe serce w każde przygotowywane danie. 

W ramach warsztatów kulinarnych dla każdego uczestnika zapewniamy powitalne prosecco, kawę z ekspresu, herbatę, wodę z cytryną i miętą oraz muzykę w klimacie serwowanej kuchni.

W naszej Akademii Kulinarnej organizujemy również certyfikowane Kursy Kucharskie oraz Kursy Cukiernicze I i II stopnia.

KUCHARSKICH
0 sal
Uczestników jednocześnie
do 0
Zaplecza kuchennego
0 m2
do użytku
0 piętra

Przebieg spotkania

Nasze warsztaty kulinarne w warszawie z Akademią Kulinarną Let’s Go Cook x Beko trwają około 5 godzin i składają się z kilku części.

Zaczynamy od powitania gości lampką wina, kawą lub herbatą oraz przedstawienia szefa kuchni, który poprowadzi event. (czas trwania: ok. 10 minut).

Następnie przechodzimy do wspólnego gotowania, które zaczyna się od podróży po kulinarnej historii, przekazaniu najważniejszych informacji o kuchni, której dania przygotowujemy i podzieleniu uczestników na drużyny (czas trwania: do 2,5 godziny). Podczas tego etapu uczestnicy mają okazję nauczyć się nowych technik gotowania i zdobyć nowe umiejętności w atmosferze wspólnego gotowania.

Spotkanie kończy się kolacją z degustacją przygotowanych dań w przestrzeni, która pozostaje do wyłącznej dyspozycji gości*(czas trwania: do 3 godzin.)*

Do kolacji możecie zamówić wino wybrane przez naszego sommeliera lub przynieść swój alkohol, a my udostępnimy szkło oraz coolery z lodem.

Wybierz kierunek kulinarnej podróży!

Możecie również przygotować spersonalizowane menu warsztatowe dopasowane do Waszych potrzeb lub skorzystać z naszych propozycji bazujących na sztandarowych pozycjach różnych kuchni świata. Nasza oferta, to 11 autorskich programów: z kuchni tajskiej, kuchni włoskiej, kuchni śródziemnomorskiej, kuchni meksykańskiej, kuchni izraelskiej, kuchni chińskiej, kuchni japońskiej, kuchni wietnamskiej, kuchni indyjskiej, kuchni greckiej oraz kuchni polskiej. Organizujemy również kursy barmańskie oraz warsztaty.

Więcej na temat naszych warsztatów kulinarnych

W ramach warsztatów zapewniamy:

  • Powitalną lampkę wina dla każdego uczestnika

  • Kawę, herbatę, wodę przez cały czas trwania wydarzenia

  • Kompleksową organizację wraz z koordynacją wydarzenia

  • Fartuchy na czas gotowania

  • Najlepszej jakości produkty spożywcze niezbędne do wspólnego gotowania

  • Organizację i przeprowadzenie warsztatów kulinarnych przez doświadczonego Szefa Kuchni

  • Udostępnienie wybranej przestrzeni na wyłączność do 5 godzin.

Dodatkowe atrakcje

  • Open bar 

  • Warsztaty barmańskie 

  • Warsztaty Sommelierskie 

  • Przekąski w formie finger foods 

Posiądź wiedzę od najlepszych Kucharzy w Polsce!

Nasze propozycje przygotowane przez profesjonalistów powstały z pasji do jedzenia – nasza załoga do doświadczeni szefowie kuchni, cukiernicy, mistrzowie sztuki barmańskiej, sommelierzy i koneserzy win. Więcej o naszych kucharzach przeczytasz na podstronie O NAS.

Poznaj autorskie programy Naszych warsztatów

Kuchnia

POLSKA

"Polska biesiada"

Pyszne bo Polskie. Tradycyjne i ludowe. Mało kto nie zgodzi się z tym stwierdzeniem. Uwielbiana przez nas Kuchnia Polska choć tłusta, kaloryczna i niekoniecznie prosta, zyskała swoich fanów na całym świecie.

PROPOZYCJA MENU

PRZYSTAWKA: Carpaccio z pieczarek | majonez truflowy | micro zioła | palona limonka

DANIE GŁÓWNE: Pierogi z Kapustą oraz Grzybami popcorn z gryki | palone masło

DESER: Szarlotka 2.0 | pieczone jabłko | kruszonka | pianka z mleka

Kuchnia

WŁOSKA

"Sagra Italiana!"

Kuchnia włoska kojarzona jest głównie z pizza i makaronami. Zaskakuje jednak różnorodnością w swoich potrawach. Znajdziemy tu całą gamę świeżych produktów, zaczynając od ziół, na owocach morza kończąc.

PROPOZYCJA MENU

PRZYSTAWKA: Foccacia | czarne oliwki | suszone pomidory | wędzona sól | rozmaryn

DANIE GŁÓWNE: Tagliatelle z kurczakiem oraz cukinią w kremowym sosie śmietanowym z pieczonym czosnkiem

DESER: Tiramisu | biszkopty savoiardi | temperowana czekolada

Kuchnia

ŚRÓDZIEMNOMORSKA

"Śródziemnomorska przygoda!"

Powyższe tematyczne warsztaty kulinarne „Śródziemnomorska przygoda” to okazja, by poznać smaki i tradycje regionu, który słynie z wykorzystania świeżych składników, oliwy z oliwek, ziół i warzyw. 

PROPOZYCJA MENU

PRZYSTAWKA: Mule w białym winie lub w sosie pomidorowym z ziołami i chrupiącą grzanką czosnkową

DANIE GŁÓWNE: Ręcznie robiony, czarny makaron tagliatelle, barwiony atramentem z kałamarnicy, z owocami morza

DESER: Tarta cytrynowa ze świeżymi owocami

Kuchnia

TAJSKA

"Spotkanie z tajlandią"

Aromat i egzotyka tajskich potraw zadziała na nasze zmysły. Tajskie specjały to prawdziwa uczta dla podniebienia i wyjątkowa fuzja smaków.
Kuchnia tajska jest wyrazista i nieoczywista.

PROPOZYCJA MENU

PRZYSTAWKA: Zupa tom kha gai na bazie mleka kokosowego z trawą cytrynową i kurczakiem oraz liściem kaffiru

DANIE GŁÓWNE: Pad Thai | tofu / kurczak | kiełki fasoli mung | prażony sezam | limonka

DESER: Kokosowe lody z mango przy wykorzystaniu ciekłego azotu – Show kulinarne

WYBIERZ program

WARSZTATÓW

Kuchnia

MEKSYKAŃSKA

"Viva Meksyk!"

Tradycję kuchni meksykańskiej kojarzymy z popularną tortillą, buritto, chili con carne, guacamole, popularnymi nachos z przeróżnymi salsami oraz enchiladas i tacos które również powstają na bazie tortilli w przeróżnych formach.

PROPOZYCJA MENU

PRZYSTAWKA: Nachos z świeżym guacamole i pico de gallo

DANIE GŁÓWNE: Domowe Tacos z szarpanym kurczakiem w pomidorach z jalapenio

DESER: Churrosy z polewą czekoladową i chilli

Kuchnia

INDYJSKA

"Indyjskie smaki"

Warsztaty kulinarne z kuchni indyjskiej to okazja, by poznać tajniki przygotowywania aromatycznych dań z Indii. Uczestnicy nauczą się wykorzystywać charakterystyczne przyprawy i techniki kulinarne, odkrywając bogactwo smaków i zapachów tej egzotycznej kuchni. 

PROPOZYCJA MENU

PRZYSTAWKA: Zupa Dahl – Indyjska zupa z czerwonej soczewicy

DANIE GŁÓWNE: Butter chicken z ryżem jaśminowym i swieżą kolendrą

DESER: Gulab Jamun – Indyjskie pączki skąpane w słodkim syropie z kardamonem

Kuchnia

WIETNAMSKA

"SAJGON W KUCHNI"

Warsztaty kulinarne kuchni wietnamskiej to szansa na odkrycie subtelnych, świeżych smaków Azji. Uczestnicy nauczą się przygotowywać potrawy, które łączą aromatyczne zioła, ryż, warzywa i delikatne białe mięsa, wykorzystując typowe dla Wietnamu techniki gotowania.

PROPOZYCJA MENU

PRZYSTAWKA: Wietnamska, lekka sałatka z wołowiną Bun bo Nam bo

DANIE GŁÓWNE: Sajgonki z wieprzowiną lub warzywami po wietnamsku z słodkim sosem chilli

DESER: Chuoi nep nueong – grilowany banan w sticky rice

Kuchnia

IZRAELSKA

"Smaki Izraela"

Warsztaty kulinarne kuchni izraelskiej to wyjątkowa okazja, by poznać bogactwo smaków Bliskiego Wschodu. Kursanci nauczą się przygotowywać potrawy, które łączą świeże składniki, zioła i przyprawy, tworząc zdrowe i pełne aromatów dania. 

PROPOZYCJA MENU

PRZYSTAWKA: Hummus z prażonym czarnym sezamem i grilowaną pitą

DANIE GŁÓWNE: Shoarma z kurczaka z grilowaną pitą i świeżymi warzywami

DESER: Baklawa – słodki deser z warstw ciasto filo i mielonych orzeszków

Kuchnia

CHIŃSKA

"MADE IN CHINA"

Warsztaty kulinarne kuchni chińskiej to szansa na odkrycie tajników tradycyjnych potraw, które łączą równowagę smaków, aromatów i tekstur. Kursanci nauczą się przygotowywać potrawy oparte na świeżych składnikach, takich jak warzywa, mięsa, ryby i aromatyczne przyprawy.

PROPOZYCJA MENU

PRZYSTAWKA: Sałatka z świeżych ogórków po chińsku z prażonym sezamem i sosem sojowym

DANIE GŁÓWNE: Kurczak Gong Bao z czerwoną papryką i prażonymi orzechami nerkowca podany z ryżem jaśminowym

DESER: Budyń z Mango z kawałkami owoców i prażone wiórki kokosowe

Kuchnia

GRECKA

"Siga saga!"

Warsztaty kulinarne kuchni greckiej to podróż po smakach Morza Śródziemnego, w której królują świeże warzywa, oliwa z oliwek, zioła i aromatyczne sery. Kurs pozwala nauczyć się przygotowywać tradycyjne dania, pełne zdrowych składników i wyjątkowych smaków.

PROPOZYCJA MENU

PRZYSTAWKA: Szaszłyki z grillowanego sera halloumi z sosem tzatziki i pieczoną limonką

DANIE GŁÓWNE: Grecka pita z grillowanym kurczakiem, cukinią i cebulą, podawana z sałatką

DESER: Tarta w stylu greckim z kremem chałwowym

Kuchnia

JAPOŃSKA

"MISTRZ SUSHI"

Warsztaty kulinarne z kuchni japońskiej oferują uczestnikom naukę przygotowywania sushi, od podstawowych technik po zaawansowane. Podczas zajęć poznają tajniki doboru składników, przygotowania ryżu oraz formowania sushi, a także zasady łączenia smaków. 

PROPOZYCJA MENU

PRZYSTAWKA: Tatar z Łososia ze świeżym ogórkiem i musem z avocado oraz z chipsem z papieru ryżowego

DANIE GŁÓWNE: Nigiri / Hosomaki / Futomaki

DESER: Kokosowy pudding z tapioki z jadalnymi kwiatami i mango

Warsztaty kulinarne dla grup

Oferta warsztatów dla grup

Oferujemy warsztaty kulinarne dla grup, które są idealne dla firm, szkół i grup przyjaciół. Nasze „warsztaty kulinarne warszawa” są prowadzone przez doświadczonych szefów kuchni, którzy posiadają ponad 10 lat doświadczenia w pracy związanej z kuchnią. Dzięki temu uczestnicy mogą liczyć na profesjonalne wsparcie i naukę na najwyższym poziomie. Nasza oferta obejmuje różne kuchnie świata, w tym kuchnię śródziemnomorską, tajską, polską i włoską. Każdy warsztat to nie tylko nauka gotowania, ale także świetna zabawa i okazja do integracji. Zapewniamy wszystkie niezbędne składniki i sprzęt, aby uczestnicy mogli skupić się na odkrywaniu nowych smaków i technik kulinarnych. Nasze warsztaty prowadzone w Warszawie centrum GoCook na ul. Jutrzenki 76 w Warszawie to nowe umiejętności – ciesz się smakami potrwa w całego świata.

Zaobserwuj nasze social media!