warsztaty kulinarne
W wyjątkowej formie
Najlepsza impreza zaczyna się w kuchni! Jedzenie to nie tylko smak, to także, zapach, sposób podania na talerzu oraz opowieść tych, którzy je przygotowali. A przede wszystkich najlepszy sposób na integrację zespołu. Zapraszamy na kulinarną przygodę, która będzie przygotowana przez Szefa Kuchni w formie wyjątkowego show, zakończonego wspólną degustacją.
Oferujemy 5 sal kucharskich, w których jednocześnie może swobodnie gotować 120 uczestników. Możecie przygotować spersonalizowane menu warsztatowe dopasowane do Waszych potrzeb lub skorzystać z naszych propozycji bazujących na sztandarowych pozycjach różnych kuchni świata. Warsztaty prowadzone są przez Szefa Kuchni z ponad 15 letnim doświadczeniem – Arkadiusza Płońskiego, który pracował w najlepszych restauracjach w Polsce i za granicą. Prawdziwy artysta kulinarny, wkładający całe serce w każde przygotowywane danie.
W ramach warsztatów kulinarnych dla każdego uczestnika zapewniamy powitalne prosecco, kawę z ekspresu, herbatę, wodę z cytryną i miętą oraz muzykę w klimacie serwowanej kuchni.
W naszej Akademii Kulinarnej organizujemy również certyfikowane Kursy Kucharskie i Cukiernicze I i II stopnia.
szczegółowy
Przebieg spotkania
Warsztaty kulinarne z Akademią Kulinarną Let’s Go Cook x Beko trwają około 5 godzin i składają się z kilku części.
Zaczynamy od powitania gości lampką wina, kawą lub herbatą oraz przedstawienia szefa kuchni, który poprowadzi event. (czas trwania: ok. 10 minut).
Następnie przechodzimy do wspólnego gotowania, które zaczyna się od podróży po kulinarnej historii, przekazaniu najważniejszych informacji o kuchni, której dania przygotowujemy i podzieleniu uczestników na drużyny (czas trwania: do 2,5 godziny).
Spotkanie kończy się kolacją z degustacją przygotowanych dań w przestrzeni, która pozostaje do wyłącznej dyspozycji gości (czas trwania: do 3 godzin.)
Do kolacji możecie zamówić wino wybrane przez naszego sommeliera lub przynieść swój alkohol, a my udostępnimy szkło oraz coolery z lodem.
Wybierz kierunek
Kulinarnej podróży!
Możecie również przygotować spersonalizowane menu warsztatowe dopasowane do Waszych potrzeb lub skorzystać z naszych propozycji bazujących na sztandarowych pozycjach różnych kuchni świata. Nasza oferta, to 11 autorskich programów: z kuchni tajskiej, kuchni włoskiej, kuchni śródziemnomorskiej, kuchni meksykańskiej, kuchni izraelskiej, kuchni chińskiej, kuchni japońskiej, kuchni wietnamskiej, kuchni indyjskiej, kuchni greckiej oraz kuchni polskiej. Organizujemy również warsztaty barmańskie oraz certyfikowane Kursy Kucharskie i Cukiernicze I i II stopnia.
Więcej na temat
Naszych warsztatów
W ramach warsztatów zapewniamy:
- Powitalną lampkę wina dla każdego uczestnika
- Kawę, herbatę, wodę przez cały czas trwania wydarzenia
- Kompleksową organizację wraz z koordynacją wydarzenia
- Fartuchy na czas gotowania
- Najlepszej jakości produkty spożywcze niezbędne do wspólnego gotowania
- Organizację i przeprowadzenie warsztatów kulinarnych przez doświadczonego Szefa Kuchni
- Udostępnienie wybranej przestrzeni na wyłączność do 5 godzin.
Dodatkowe atrakcje:
- Open bar
- Warsztaty barmańskie
- Warsztaty Sommelierskie
- Przekąski w formie finger foods
Poznaj autorskie programy
Naszych warsztatów
Kuchnia
POLSKA
"Polska biesiada"
Pyszne bo Polskie. Tradycyjne i ludowe. Mało kto nie zgodzi się z tym stwierdzeniem. Uwielbiana przez nas Kuchnia Polska choć tłusta, kaloryczna i niekoniecznie prosta, zyskała swoich fanów na całym świecie.
PROPOZYCJA MENU
PRZYSTAWKA:
Carpaccio z pieczarek | majonez truflowy | micro
zioła | palona limonka
DANIE GŁÓWNE:
Pierogi z Kapustą oraz Grzybami
popcorn z gryki | palone masło
DESER:
Szarlotka 2.0 | pieczone jabłko | kruszonka |
pianka z mleka
Kuchnia
WŁOSKA
"Sagra Italiana!"
Kuchnia włoska kojarzona jest głównie z pizza i makaronami. Zaskakuje jednak różnorodnością w
swoich potrawach. Znajdziemy tu całą gamę świeżych produktów, zaczynając od ziół, na owocach morza kończąc.
PROPOZYCJA MENU
PRZYSTAWKA:
Foccacia | czarne oliwki | suszone pomidory |
wędzona sól | rozmaryn
DANIE GŁÓWNE:
Tagliatelle z kurczakiem oraz cukinią w kremowym
sosie śmietanowym z pieczonym czosnkiem
DESER:
Tiramisu | biszkopty savoiardi | temperowana
czekolada
Kuchnia
ŚRÓDZIEMNOMORSKA
"Śródziemnomorska przygoda!"
Warsztaty kulinarne kuchni śródziemnomorskiej to okazja, by poznać smaki i tradycje regionu, który słynie z wykorzystania świeżych składników, oliwy z oliwek, ziół i warzyw.
PROPOZYCJA MENU
PRZYSTAWKA:
Mule w białym winie lub w sosie pomidorowym z
ziołami i chrupiącą grzanką czosnkową
DANIE GŁÓWNE:
Ręcznie robiony, czarny makaron tagliatelle,
barwiony atramentem z kałamarnicy, z owocami
morza
DESER:
Tarta cytrynowa ze świeżymi owocami
Kuchnia
TAJSKA
"Spotkanie z tajlandią"
Aromat i egzotyka tajskich potraw zadziała na nasze zmysły. Tajskie specjały to prawdziwa uczta dla podniebienia i wyjątkowa fuzja smaków.
Kuchnia tajska jest wyrazista i nieoczywista.
PROPOZYCJA MENU
PRZYSTAWKA:
Zupa tom kha gai na bazie mleka kokosowego z
trawą cytrynową i kurczakiem oraz liściem
kaffiru
DANIE GŁÓWNE:
Pad Thai | tofu / kurczak | kiełki fasoli
mung | prażony sezam | limonka
DESER:
Kokosowe lody z mango przy wykorzystaniu
ciekłego azotu – Show kulinarne
Kuchnia
MEKSYKAŃSKA
"Viva Meksyk!"
Tradycję kuchni meksykańskiej kojarzymy z popularną tortillą, buritto, chili con carne, guacamole, popularnymi nachos z przeróżnymi salsami oraz enchiladas i tacos które również powstają na bazie tortilli w przeróżnych formach.
PROPOZYCJA MENU
PRZYSTAWKA:
Nachos z świeżym guacamole i pico de gallo
DANIE GŁÓWNE:
Domowe Tacos z szarpanym kurczakiem w
pomidorach z jalapenio
DESER:
Churrosy z polewą czekoladową i chilli
Kuchnia
INDYJSKA
"Indyjskie smaki"
Warsztaty kulinarne z kuchni indyjskiej to okazja, by poznać tajniki przygotowywania aromatycznych dań z Indii. Uczestnicy nauczą się wykorzystywać charakterystyczne przyprawy i techniki kulinarne, odkrywając bogactwo smaków i zapachów tej egzotycznej kuchni.
PROPOZYCJA MENU
PRZYSTAWKA:
Zupa Dahl – Indyjska zupa z czerwonej
soczewicy
DANIE GŁÓWNE:
Butter chicken z ryżem jaśminowym i swieżą
kolendrą
DESER:
Gulab Jamun – Indyjskie pączki skąpane w
słodkim syropie z kardamonem
Kuchnia
WIETNAMSKA
"SAJGON W KUCHNI"
Warsztaty kulinarne kuchni wietnamskiej to szansa na odkrycie subtelnych, świeżych smaków Azji. Uczestnicy nauczą się przygotowywać potrawy, które łączą aromatyczne zioła, ryż, warzywa i delikatne białe mięsa, wykorzystując typowe dla Wietnamu techniki gotowania.
PROPOZYCJA MENU
PRZYSTAWKA:
Wietnamska, lekka sałatka z wołowiną Bun bo Nam bo
DANIE GŁÓWNE:
Sajgonki z wieprzowiną lub warzywami po
wietnamsku z słodkim sosem chilli
DESER:
Chuoi nep nueong – grilowany banan w sticky
rice
Kuchnia
IZRAELSKA
"Smaki Izraela"
Warsztaty kulinarne kuchni izraelskiej to wyjątkowa okazja, by poznać bogactwo smaków Bliskiego Wschodu. Uczestnicy nauczą się przygotowywać potrawy, które łączą świeże składniki, zioła i przyprawy, tworząc zdrowe i pełne aromatów dania.
PROPOZYCJA MENU
PRZYSTAWKA:
Hummus z prażonym czarnym sezamem i
grilowaną pitą
DANIE GŁÓWNE:
Shoarma z kurczaka z grilowaną pitą i świeżymi
warzywami
DESER:
Baklawa – słodki deser z warstw ciasto filo i
mielonych orzeszków
Kuchnia
CHIŃSKA
"MADE IN CHINA"
Warsztaty kulinarne kuchni chińskiej to szansa na odkrycie tajników tradycyjnych potraw, które łączą równowagę smaków, aromatów i tekstur. Uczestnicy nauczą się przygotowywać dania oparte na świeżych składnikach, takich jak warzywa, mięsa, ryby i aromatyczne przyprawy.
PROPOZYCJA MENU
PRZYSTAWKA:
Sałatka z świeżych ogórków po chińsku z
prażonym sezamem i sosem sojowym
DANIE GŁÓWNE:
Kurczak Gong Bao z czerwoną papryką i
prażonymi orzechami nerkowca podany z ryżem
jaśminowym
DESER:
Budyń z Mango z kawałkami owoców i prażone
wiórki kokosowe
Kuchnia
GRECKA
"Siga saga!"
Warsztaty kulinarne kuchni greckiej to podróż po smakach Morza Śródziemnego, w której królują świeże warzywa, oliwa z oliwek, zioła i aromatyczne sery. Uczestnicy nauczą się przygotowywać tradycyjne dania, pełne zdrowych składników i wyjątkowych smaków.
PROPOZYCJA MENU
PRZYSTAWKA:
Szaszłyki z grillowanego sera halloumi z sosem
tzatziki i pieczoną limonką
DANIE GŁÓWNE:
Grecka pita z grillowanym kurczakiem, cukinią i
cebulą, podawana z sałatką
DESER:
Tarta w stylu greckim z kremem chałwowym
Kuchnia
JAPOŃSKA
"MISTRZ SUSHI"
Warsztaty z kuchni japońskiej oferują uczestnikom naukę przygotowywania sushi, od podstawowych technik po zaawansowane. Podczas zajęć poznają tajniki doboru składników, przygotowania ryżu oraz formowania sushi, a także zasady łączenia smaków.
PROPOZYCJA MENU
PRZYSTAWKA:
Tatar z Łososia ze świeżym ogórkiem i musem z
avocado oraz z chipsem z papieru ryżowego
DANIE GŁÓWNE:
Nigiri / Hosomaki / Futomaki
DESER:
Kokosowy pudding z tapioki z jadalnymi
kwiatami i mango