Kiedy:
marzec 18, 2017@12:00 pm – 4:00 pm
2017-03-18T12:00:00+01:00
2017-03-18T16:00:00+01:00
Koszty:
299
Kontakt:
784 653 788

Masala, garam masala, khada masala… to tylko niektóre z określeń przypraw, jakimi dysponuje kuchnia Indyjska. Chyba nie ma na świecie drugiego, bardziej wyrazistego regionu, w którym dominowałyby tak bogate mieszanki smaków. Tutaj wszystko jest bardziej intensywne: kolor, smak i zapach. W przypadku Indii świetnie sprawdza się określenie: pokaż mi jak gotujesz, a powiem Ci jaki jesteś. Podczas zajęć nauczymy się głównych podstaw teoretycznych tej kuchni: poznamy tradycyjne techniki gotowania, przeniesiemy się na delhijskie targowisko, by zapoznać się z regionalnymi produktami, a także nauczymy się rozróżniać główne mieszanki przypraw, jakie stosowane są w kuchni orientu