MEKSYKAŃSKA FIESTA
Tradycję kuchni meksykańskiej kojarzymy z popularną tortillą na bazie kukurydzy, mięsnym buritto, chili con carne, guacamole, popularnymi nachos z przeróżnymi salsami oraz enchiladas i tacos które również powstają na bazie tortilli w przeróżnych formach. Kuchnia ta jest ciekawa i bardzo bogata w smaki, dzięki zastosowaniu licznych przypraw. Kukurydza stanowi tu podstawę wielu dań...
PROPOZYCJA MENU
PRZYSTAWKA:
EMPAMADASY QUESO Z SEREM I OLIWKAMI Z PICO DE GALLO
DANIE GŁÓWNE:
BERENJENA VEGE LUB Z MIĘSEM WOŁOWYM
DESER:
PAN DE ELOTTE Z PRAŻONEJ KUKURYDZY I SOSEM NA BAZIE TEQUILA
Zachęcamy również do zapoznania się z ofertą warsztatów barmańskich, które możemy zorganizować dla Państwa w połączeniu z eventem kulinarnym. Poniżej przykładowa karta drinków spośród której, wybrane przez państwa drinki wspólnie przygotujemy podczas trwania warsztatów.
Cuba Libre
Honey Hot Toddy
Margarita
Old Fashion
Tom Collins
Whisky sour
300 m2
3
100 m2
STUDIO KULINARNE