Warsztaty Kuchni Orientu: Chiny 5h

Warsztaty kuchni chińskiej to kolejna odsłona zajęć organizowanych w naszym nowym cyklu poświęconym Kuchniom Orientu. Program szkolenia kierowany jest do wszystkich osób pragnących poznać bliżej tradycyjne smaki Azji, fascynujący się filozofią Yin i Yang na talerzu bądź też do wszystkich, którzy chcą poznać te zasady. Na naszych zajęciach będziemy szukać więzi z naturą oraz uczyć się, jak zachować harmonię między przeciwieństwami smaków, zapachów, a nawet temperatury używanych składników.

Dzięki wykwalifikowanym, pełnym pasji nauczycielom poznamy starodawne receptury, tradycyjne techniki przygotowywania dań oraz masę trików i nowinek, które z pewnością usprawnią naszą pracę w kuchni. Podczas zajęć przygotujemy tradycyjne pierożki wonton, pikantne zupy oraz orzeźwiające desery. Jak na prawdziwe chińskie spotkanie przystało, nie zabraknie także lekcji posługiwania się pałeczkami. Przygotowana kolacja będzie wspaniałą okazją do poznania historii Chin, wymiany spostrzeżeń oraz rozwiania wątpliwości, jak gotować by było smacznie i zdrowo.

Organizacja zajęć

Zajęcia trwają ok. 5 h – rozpoczęcie 18 – zakończenie około 23.

Materiały szkoleniowe

Oferujemy Państwu możliwość wyboru wersji standard lub wersji rozszerzonej-z tabletem.

Materiały tradycyjne – cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Materiały rozszerzone z tabletem- opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 9- calowy tablet  Goclever Terra 90. W komplecie otrzymują Państwo firmowe etui wraz z klawiaturą, które spełnią oczekiwania wymagających użytkowników. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.1. Posiada między innymi: dwurdzeniowy procesor DualCore 1GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO/e-BOOK. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.

Vouchery na szkolenie

 

Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może inspirację do zmiany?

Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby. Sprawdź zakładkę vouchery.  http://gocook.pl/voucher-2/

Jak się zapisać
  1. W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i miasto i kliknij „Zapisz się”
  2. Po uzupełnieniu  formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki w wysokości min. 100 zł w wersji standard lub 250 zł dla wersji rozszerzonej (lub całości kwoty) na podany w umowie w ciągu 48 h od daty rejestracji. Indywidualny numer konta znajduje się na umowie zgłoszenie.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. W ciągu 2 dni roboczych od rejestracji koordynator szkolenia skontaktuje się z Państwem telefonicznie bądź mailowo i poinformuje o wszelkich szczegółach szkolenia.

Program kursu

Warsztaty Kuchnii Orientu: Chiny 5h

1. Chińskie smaki w pigułce: krótki historyczny zarys tradycyjnej kuchni chińskiej, różnice między kuchnią regionów
2. Orientalny smak: dobór regionalnych produktów, komponowanie przypraw, aranżacja potraw
3. Wspólne przygotowywanie dań:

  • Przystawka: smażone pierożki wonton z nadzieniem z owoców morza podawane z sosami łagodnym, ostrym i wasabi
  • Danie I: zupa sezamowa z kurczakiem i kapustą
  • Danie II: wołowina w sosie ostrygowym podawana z makaronem chow mein z grzybami mun
  • Deser: banany w cieście kokosowym z lodami waniliowymi i gorącym sosem czekoladowym

4. Wspólna kolacja przy suto zastawionym stole

Ilość miejsc ograniczona.

Zapisz się!

Zapisy z GoCook.pl