Choć Sushi to przysmak rodem z Japonii, jego sława sięga daleko poza granice kraju pachnącej wiśni. Dziś, na próżno szukać miejsca w którym nie dałoby się zjeść tego dania. Idealnie doprawiony ryż, świeże ryby i owoce morza, a do tego ekologicznie marynowany imbir, to tylko niektóre elementy, które zadecydowały o tym, że sushi stało się jedną z najbardziej popularnych potraw tego świata. Mając na uwadze, jak ta dziedzina kuchni japońskiej jest bogata w tradycje i smaki, chcielibyśmy zaprosić Państwa na krótki, lecz intensywny kurs sushi.

 

Mistrzowie sushi wiedzą, że je się również oczami, dlatego przygotowane przez nich zestawy to prawdziwe dzieła sztuki. Istnieją nawet specjalne reguły, dzięki którym możemy skomponować nasz talerz według zasady ZEN. Jeśli chcesz je poznać, to w takim razie masz kolejny powód, dla którego warto skorzystać z zajęć organizowanych przez Let’s GoCook.pl. Na nasze szkolenie, zapraszamy również wykwalifikowanych kucharzy, którzy chcieliby podnieś swoje umiejętności, a także osoby które myślą o podjęciu zatrudnienie w tym zawodzie. O tym, jak bardzo cenioną sztuką jest umiejętność rolowania sushi oraz jak dużo pracodawców poszukuje profesjonalnie wykwalifikowanych sushi masterów, przekonasz się odwiedzając stronę  Let’s GoCook.pl tutaj.

Organizacja zajęć

Zajęcia trwają 2 dni po 8 h dydaktycznych.

Materiały szkoleniowe

Oferujemy Państwu możliwość wyboru wersji standard lub wersji rozszerzonej-z tabletem.

Materiały tradycyjne – cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Materiały rozszerzone z tabletem- opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 9- calowy tablet  Goclever Terra 90. W komplecie otrzymują Państwo firmowe etui wraz z klawiaturą, które spełnią oczekiwania wymagających użytkowników. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.1. Posiada między innymi: dwurdzeniowy procesor DualCore 1GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO/e-BOOK. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.

Vouchery na szkolenie

 

Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może inspirację do zmiany?

Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby. Sprawdź zakładkę vouchery.  http://gocook.pl/voucher-2/

Jak się zapisać
  1. W tabeli z zapisami wybierz interesujący termin i miasto i kliknij „Zapisz się”
  2. Po uzupełnieniu  formularza klikamy na ikonkę „zapisz” na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były poprawne, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomów i zaświadczeń dla uczestników oraz niezbędna jest do dokumentacji szkoleniowej.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki w wysokości min. 100 zł w wersji standard lub 250 zł dla wersji rozszerzonej (lub całości kwoty) na podany w umowie w ciągu 48 h od daty rejestracji. Indywidualny numer konta znajduje się na umowie zgłoszenie.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. W ciągu 2 dni roboczych od rejestracji koordynator szkolenia skontaktuje się z Państwem telefonicznie bądź mailowo i poinformuje o wszelkich szczegółach szkolenia.

Program kursu

Program sushi master

I. Część teoretyczna:

1. Wprowadzenie w specyfikację kuchni i kultury japońskiej:

  • historię sushi – jak doszło do powstania tej potrawy
  • jak wygląda sushi w Polskich realiach;
  • noże, przyrządy oraz inne pomoce potrzebne w przygotowywaniu sushi
  • właściwa organizacja oraz odpowiednie przygotowanie się do pracy

2. Sushi – omówienie:

  • produkty niezbędne do przygotowania sushi jak wybrać najlepsze, ich wygląd, ocena gdzie można je kupić oraz jak je przygotować;
  • omówienie produktów i ich zamienników;
  • zamawianie oraz odpowiednie przechowywanie produktów niezbędnych do wykonania sushi
  • stosowanie odpowiednich dodatków do sushi
  • dobór odpowiednich surowców (ryby, warzywa, ryż, owoce morza)
  • rodzaje sushi

II. Cześć praktyczna:

1. Metody przygotowywania surowców:

  • oczyszczanie, krojenie i przygotowywanie surowców (ryb, owoców morza,warzyw)
  • zasady odpowiedniego przygotowywania ryżu oraz zaprawy;
  • krojenie i filetowanie ryby,
  • przygotowywanie pasty wasabi,
  • gotowanie krewetek;

2. Nauka zawijania – rolowania sushi krok po kroku:

  • przygotowywanie różnych typów sushi, np: hosomaki, futumaki, nigiri, california maki
  • tworzenie, dobieranie i ustalanie odpowiedniej kompozycji sosów
  • krojenie i układanie;

3. Kompozycja i prezentacja własnoręcznie stworzonych zestawów sushi

4. Wspólna degustacja przygotowanych sushi uczestników

Ilość miejsc ograniczona.

Zapisz się!

Zapisy z GoCook.pl

Kurs Sushi Master Warszawa - kurs weekendowy

Miejsce Termin Wersja standardowa Wersja z tabletem
Warszawaod 2018-01-27 do 2018-01-27Cena: 599 Zapisz sięCena: 849 Zapisz się