Pretty wedding foods

Zdajemy sobie sprawę z tego jak ważnym dniem dla każdej młodej pary jest ślub a co za tym idzie wesele. Ważny jest przecież każdy detal. Dodatkowo stres związany z tym, czy goście będą zadowoleni? Niektórzy jechali kilkadziesiąt kilometrów by móc z nami celebrować ten wyjątkowy dzień. 

I nie chodzi już nawet o suknie ślubą która dla Cioci Krysi będzie miała zbyt głęboki dekolt. Ani też o kolorową muszkę Pana młodego, którą wujek Henio uzna za zbyt odważny akcent. Najważniejsze w tym wszystkim będzie… jedzenie! To o nim przez kolejne tygodnie goście zazwyczaj dyskutują, ba! Powiem szczerze, że wśród naszego teamu GoCook każdy śmiało do dziś może powiedzieć na czyim weselu się najadł i mu smakowało a czyje okazało się kulinarną wtopą. 

Na domiar złego, każdy nie tylko ma inny gust kulinarny ale także swoje preferencje związane często niestety ze zdrowiem. Nie możemy pozwolić na to, by przy tak syto zastawionym stole nie znalazła się choć jedna potrawa spełniająca wymagania naszego biesiadnika. 

szampan

Co zrobić w takiej sytuacji?

Mamy na to idealne rozwiązanie. Cieszące się ogromną popularnością. Spersonalizowane menu na przyjęcie. W praktyce oznacza to wybór wspólnie z naszymi profesjonalistami karty, w której mogą znaleźć się potrawy nie występujące na co dzień w naszej ofercie. Możecie też śmiało zastąpić dany składnik lub w ogóle z niego zrezygnować jeśli zachodzi taka potrzeba. 

wesel w GoCook

Kulinarna książka weselna

Zazwyczaj panna młoda wybierając wymarzoną suknie tworzy portfolio wybranych modeli, które potem omawia w najbliższym gronie. Dlaczego zatem nie stworzyć naszej wymarzonej książki weselnej z potrawami, które zapamiętaliśmy? Myślę, że pomoże to nie tylko Wam drodzy nowożeńcy ale i nam, w stworzeniu jedynego w swoim rodzaju menu weselnego. 

To oczywiście świetna idea jednak co nam da sam przepis i zdjęcie? Przecież w ten sposób nie uda nam się poznać smaku potrawy ani sprawdzić czy połączenie awokado z łososiem w tym sosie cytrynowym to aby na pewno odpowiedni pomysł? 

wesele w ogrodzie

Degustacja weselna

Wychodząc naprzeciw naszym klientom, postanowiliśmy zorganizować degustację menu weselnego. Tylko wówczas będziecie mogli w pełni odkryć walory smakowe poszczególnych potraw a także porozmawiać z naszym szefem kuchni Arkadiuszem Płońskim. 

Zaserwujemy Państwu tego dnia krem z borowików z prażonymi orzeszkami laskowymi i siankiem z pora oraz oliwa z białych trufli.

Z dań głównych Arkadiusz poda dwie potrawy: udo z kaczki confit, domowe gnocchi w emulsji maślanej oraz polędwiczka wieprzowa Sous- vide w sosie z prażonego zielonego pieprzu.

Nie zabraknie także słonych przekąsek: pasztet z kaczki z wędzonymi wiśniami i chutney z jabłek, mikro zioła; łosoś w oleju sezamowym z cytrusami na cieście francuskim z czarnym sezamem; Mozzarella Di buffala z chipsem z szynki parmeńskiej i chutnej z pomidorów malinowych oraz siekany tatar z polędwicy wołowej z świeżym chrzanem, majonezem truflowym i suszonym żółtkiem.

Całość uwieńczona zostanie słodkim stołem, na którym pojawią się: mini Beza Pavlowa z kremem waniliowym i sosem malinowym, mięta pieprzowa; karmelowy sernik z białą czekoladą na kruchym spodzie z owocami; ptyś wypełniony kremem czekoladowy i chutney z truskawek; panna cotta z malinami i czekolada kruszonka.

Propozycja to tylko podstawa do skrojonego na miarę Waszych potrzeb menu. Możecie indywidualnie wybrać każde danie, dopasować do niego dodatki, w których gustujecie Wy oraz Wasi goście a także co chyba najważniejsze omówić tę kwestię z wybitnym szefem kuchni. Będzie to także świetna okazja by zobaczyć jak poszczególne dania prezentują się na stole. Byście nie musiały jednak skończyć jak Julia Roberts… tylko, że uciekając już, na szczęście z własnego wesela. 

Czekamy w Akademii Kulinarnej GoCook na Jutrzenki 76 w Warszawie 5 lutego w naszej wyjątkowej szklarni. 

 

Rozglądasz się za salą na imprezę karnawałową w Warszawie?

Sprawdź naszą ofertę sali na wyjanem w Warszawie. Lokalizacja blisko centrum, dla 150 gości.

Sprawdź naszą propozycję