Blog Let’s GoCook

Pizza Party – Międzynarodowy Dzień Pizzy

Pizza Party – Międzynarodowy Dzień Pizzy

Na całym świecie zachwycamy się potrawami kuchni włoskiej. Jest jednak jedna, która nie tylko zachwyca ale i powoduje burczenie w brzuchu gdy o niej myślimy. Pizza bo to ona będzie królową dzisiejszego wpisu. Skąd nazwa i co oznacza?  Słowo piza (w takiej właśnie...

czytaj dalej
Pretty wedding foods

Pretty wedding foods

Zdajemy sobie sprawę z tego jak ważnym dniem dla każdej młodej pary jest ślub a co za tym idzie wesele. Ważny jest przecież każdy detal. Dodatkowo stres związany z tym, czy goście będą zadowoleni? Niektórzy jechali kilkadziesiąt kilometrów by móc z nami celebrować ten...

czytaj dalej
Miłość od kuchni

Miłość od kuchni

Walentynki obchodzone są na całym świecie i mimo, że każdy z zakątków świata posiada własne zwyczaje jedno łączy je wszystkie… miłość oraz produkty spożywcze, które dodają energii i rozgrzewają a przede wszystkim poprawiają nasze libido. #Afrodyzjaki bo o nich mowa,...

czytaj dalej
Croissant u Tiffany`ego

Croissant u Tiffany`ego

Rogalik sięgający legendą aż XVII wieku to chyba jedno z najbardziej popularnych i docenianych wypieków na całym świecie! Croissant bo o nim dziś porozmawiamy, według opowieści powstał krótko po zakończeniu oblężenia Wiednia w roku 1683, jako nagroda upamiętniająca...

czytaj dalej
Kulinarny Dzień Babci i Dziadka

Kulinarny Dzień Babci i Dziadka

Styczeń niesie ze sobą nie tylko NOWY ROK ale także ukochane przez seniorów Święto! Dzień Babci i Dziadka. Od dziecka biorą oni aktywny udział w życiu wnucząt. Zawsze służą dobrą radą i pomocą. Ich miłość jest bezwarunkowa. Kształtują naszą osobowość, wspierają nawet...

czytaj dalej
Popcorn movie time

Popcorn movie time

Cofnijmy się teraz o 10 tysięcy lat, do Meksyku. To właśnie tam, już wtedy spożywano z apetytem największe ilości kukurydzy. Jej ziarna wykorzystywano do kasz, płatków śniadaniowych a także alkoholu. Jednak to prażenie kukurydzy, czyli znany nam doskonale popcorn był...

czytaj dalej
Bajglowy zawrót głowy

Bajglowy zawrót głowy

„Beygal” słowo znane nam powszechnie jako bajgiel oznaczało “pierścień” lub “bransoletę”. I mimo, skojarzeń z amerykańską kuchnią został on wprowadzony do kulinarnego świata w wieku XVII przez Krakowskich Żydów. Do Stanów przenieśli je żydowscy emigranci na początku...

czytaj dalej
Instagramowe HITY jedzeniowe

Instagramowe HITY jedzeniowe

Sztuka kulinarna, bo z pewnością tym właśnie jest gotowanie z pasją - stała się ogromnie popularna. A wszystko za sprawą nieodłącznego już w naszym życiu elementu jakim są social media. Łatwość z jaką możemy się podzielić swoimi doświadczeniami kulinarnymi oraz...

czytaj dalej
Francuskie ciasto tradycją w Trzech Króli

Francuskie ciasto tradycją w Trzech Króli

Przed nami 365 dni, nowych emocji, przeżyć, wzlotów i upadków, pięknych wspomnień oraz… kulinarnych odkryć. Dla jednych próbą sił będzie zbilansowana i zdrowa dieta, dla innych odejście od złych nawyków a pozostali będą chcieli poszerzać swoje dotychczasowe...

czytaj dalej